Στην «καρδιά» ενός καταπράσινου δάσους, στην περιοχή των Καλαφατιώνων υπάρχει το Silvaland. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα υπερσύγχρονο και Ολυμπιακών Προδιαγραφών Ιππικό Κέντρο. Είναι το μοναδικό που διαθέτει σκεπαστή αρένα στην Κέρκυρα και συγκαταλέγεται στα καλύτερα της Ευρώπης.

Παιδιά από δύο ετών μπορούν να αρχίσουν μαθήματα ιππασίας. Κι αυτό, όπως λένε οι υπεύθυνοι του ιππικού κέντρου, είναι κάτι που τους κάνει να ξεχωρίζουν ανά την Ευρώπη.

Ανεξαρτήτως καιρικών φαινομένων, πλέον, μικροί και μεγάλοι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μαθήματα ιππασίας και θεραπευτικής ιππασίας που διεξάγεται κυρίως με τα σκυριανά άλογα.

Στο ιππικό κέντρο γίνονται ειδικά μαθήματα επικοινωνίας με τα άλογα. Έτσι, μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα τον κόσμο τους.

Επίσης, σύντομα, θα μπορούν να χαίρονται τη μοναδική φύση στα χαραγμένα μονοπάτια, με πεζοπορία ή με ποδήλατο, να επισκέπτονται τη φάρμα με τα σπάνια είδη ζώων που διασώζονται προς αναπαραγωγή, ή απλώς να απολαμβάνουν την υπέροχη θέα του δάσους και της οργανικής φάρμας του Κέντρου από το Café της Silvaland.

Εκπαιδευτής αλόγου στο ιππικό κέντρο της Κέρκυρας

Εκτός αυτού, το Silvaland φιλοξενεί ένα μεγάλο φάσμα κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στο χώρο της σκεπαστής αρένας (2.000 τ.μ.), της ανοιχτής αρένας, του Café-Restaurant (εξωτερικός χώρος και βεράντα) και της αίθουσας σεμιναρίων που διαθέτει.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι: «Το κέντρο μας προσφέρει διασκέδαση και μοναδικές εμπειρίες για όλους μέσα από μια ποικιλία από αξιοθέατα και την αλληλεπίδραση με τα άλογα και τη φύση σε μια ήσυχη τοποθεσία στην εξοχή.

Αν ζείτε στη Κέρκυρα ή είστε επισκέπτης, το Σύλβα θα έχει κάτι ξεχωριστό για εσάς και την οικογένεια σας: πεζοπορία στη φύση, ιππασία όλων των επιπέδων, παιχνίδια Γητευτής αλόγου μέχρι βόλτες σε βαγόνι με σανό». Επίσης, σας προτείνουν: «Νόστιμα σνακ και καφές είναι διαθέσιμα από το καφενείο με θέα το αγρόκτημα μας με τα βιολογικά ακτινίδια».

Μπορείτε επίσης να ξεναγηθείτε στους χώρους του Silvaland

Παιδιά κάθε ηλικίας διασκεδάζουν με τα άλογα και φωτογραφίζονται

Άτομα κάθε ηλικίας παρακολουθούν τα μαθήματα που διεξάγονται

Και υποστηρίζουν ότι αυτό το κέντρο ιππασίας στελεχώνεται από άρτια καταρτισμένους δασκάλους που μπορούν να μάθουν σε πολύ μικρά παιδιά (συγκεκριμένα από 2 ετών και άνω) τα μυστικά της ιππασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα που διατηρούν στο Facebook, που είναι η: https://www.facebook.com/sylvariddingcenter