Αστικές δράσεις στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
9:11
27/09/2012
Αστικές δράσεις στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης
loading

Σειρά δράσεων, μικρής κλίμακας, που φιλοδοξούν να αλλάξουν το αστικό τοπίο στην Άνω Πόλη και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών, έχει βάλει στην «ατζέντα» της για μια ακόμη χρονιά, η 3η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, Αραβέλλα Σαλονικίδου, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η φύτευση εκατό τριανταφυλλιών -έχουν εξασφαλιστεί από χορηγό- και το βάψιμο των κάδων απορριμμάτων στη διαδρομή που ξεκινάει από τον ναό Αγίου Δημητρίου και καταλήγει στη Μονή Βλατάδων.

Επιπλέον, προγραμματίζεται η δημιουργία μικρού ελαιώνα στο Γεντί Κουλέ, αλλά και μια διαφορετική «επιχείρηση σκούπα», με την περισυλλογή άχρηστων αντικειμένων, όπως σπασμένες ζαρντινιέρες ή πινακίδες από κλειστά καταστήματα.

Για άλλη μια χρονιά θα κινητοποιηθούν και οι μαθητές των σχολείων, που θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετήσουν ταΐστρες για τα πουλιά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των δράσεων είναι η «συστράτευση» των κατοίκων της περιοχής, από τους οποίους η κ. Σαλονικίδου ζήτησε να δώσουν τον χρόνο τους ή να χορηγήσουν υλικά που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα.

«Ακόμα και 20 λεπτά να μπορέσει κάποιος να αφιερώσει από τον χρόνο του, όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά», επισήμανε.

Η 3η δημοτική κοινότητα συγκεντρώνει στο πλαίσιο των δράσεων χρήσιμα υλικά, όπως παλιά ελαστικά, παλέτες μεταφοράς, πλακάκια, χρώματα, στο φυτώριο του δήμου Θεσσαλονίκης, στην πύλη του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει