Ο Brent Crawford από το Τέξας, έδωσε σκληρή μάχη, αλλά όπως φαίνεται έκανε την «ψαριά» της ζωής του. Κατάφερε να πιάσει ένα τεράστιο «ψάρι αλιγάτορα» (alligator gar), βάρους 136 κιλών!

Το συγκεκριμένο είδος, είναι το μεγαλύτερο ψάρι του γλυκού νερού στη Β. Αμερική, καθώς το μήκος του κυμαίνεται από τα 2,4 μέχρι τα 3 μέτρα. Ωστόσο, αυτό που ψάρεψε ο Τεξανός, είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν ποτέ πιαστεί. Μάλιστα, για πρώτη φορά ένα ψάρι του είδους του πιάνεται με τέτοιο τρόπο. Ο Crawford είχε στη διάθεσή του μόνο ένα τόξο ψαρέματος και τη φυσική του δύναμη…

Ο Brent Crawford, που ζει κοντά στην τεχνητή λίμνη Corpus Christi για 20 χρόνια, ενημερώθηκε για την παρουσία αρκετών τέτοιων ψαριών σε ένα μεγάλο κανάλι που χύνεται στη λίμνη.

Η αντίδραση στο άκουσμα αυτό, όπως δήλωσε, ήταν «Ω θεέ μου. Αυτό το ψάρι αξίζει τον κόπο να το κυνηγήσω».

Αφού το πλησίασε, σημάδεψε με το τόξο του με μεγάλη προσοχή, γνωρίζοντας πως πιθανότατα θα έχει μόλις μια ευκαιρία. Πράγματι, το βέλος πετυχαίνει το 2,5 μέτρων ψάρι το οποίο εξοργισμένο τρέχει προς τη λίμνη. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα στον Crawford καθώς το σχοινί από νάιλον που δένεται με την άκρη του βέλους, είχε μπλεχτεί στο πόδι του. Στην πρόσπαθειά του να το ξεμπλέξει, παγίδεψε και το χέρι του καθώς το σχοινί είχε αρχίσει να σφίγγει.

Το σχοινί τεντώθηκε και ο Crawford κατέληξε μέσα στη λίμνη. Τότε επενέβη ο σκύλος του, ο οποίος τον έπιασε από το τζίν του, δημιουργώντας, όπως περιγράφει η εφημερίδα Corpus Christi Caller Times, μια περίεργη διελκυστίνδα.

Κάπως έτσι, ο Crawford κατάφερε να απελευθερώσει το χέρι του και πατώντας στα πόδια του, καθώς το κανάλι είναι ρηχό, προσπάθησε να τραβήξει το σχοινί. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ποιος είχε τον έλεγχο, και αυτός δεν ήμουν εγώ», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η μάχη κράτησε 45 λεπτά ώσπου να το βγάλει στην όχθη. Πήρε το κινητό του, το οποίο καλυμμένο όπως ήταν σε αδιάβροχη θήκη, δεν είχε φθαρεί και κάλεσε ένα φίλο του. Αυτός σύντομα ήρθε κουβαλώντας ένα όπλο. Η μάχη είχε τελειώσει.

Οι δύο άντρες χρησιμοποιώντας σχοινιά και ένα όχημα, μετέφεραν το γιγαντιαίο ψάρι στο σπίτι του τυχερού Crawford.