Πρόταση προς τον περιφερειάρχη Αττικής και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια από ίδιους πόρους την πυροπροστασία του όρους Αιγάλεω, απευθύνει με ανοιχτή επιστολή ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά.

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, από το 2002 αναλαμβάνει το κύριο βάρος της πρόληψης δασικών πυρκαγιών. Συνεργάζεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκτελεί έργα διάνοιξης δασικών δρόμων, προχωρά σε καθαρισμούς και αποψιλώσεις, δημιουργεί πυροφυλάκια, κάνει εποχούμενη και στατική φύλαξη σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., προσλαμβάνει και εκπαιδεύει σε συνεργασία με την Πυροσβεστική εποχικούς πυροφύλακες, συνεργάζεται με εθελοντικές οργανώσεις κ.α..

Όλες οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται μετά την έγκαιρη χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους, που κάθε χρόνο γίνεται στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου. Επειδή όμως, φέτος, ακόμη δεν έχει δοθεί η χρηματοδότηση, ο ΠΕΣΥΔΑΠ ζητά τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.