Ένα κοπάδι ζώων προκάλεσε «τεράστια αναταραχή» σε μια πόλη, σύμφωνα με τον «Independent», ανεβαίνοντας πάνω σε αυτοκίνητα και κάνοντας τη δουλειά τους παντού στην πόλη τις βραδινές ώρες.

Τα αγριοκάτσικα «ζευγαρώνουν σαν να μην υπάρχει αύριο», όπως λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι, και τώρα είναι αντιμέτωπα με τον ευνουχισμό, καθώς φέρνουν αναταραχή στην κωμόπολη εδώ και βδομάδες.

Δημοτικοί άρχοντες του ιρλανδικού Ennis λένε πως τα ζώα βολτάρουν συνεχώς δίπλα και μέσα στην πόλη, αποτελώντας μεγάλο κίνδυνο για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, την ίδια ώρα που «ανεβαίνουν στους ουρανούς των αμαξιών και κάνουν τη δουλειά τους τη νύχτα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Tom McNamara.

AP_468113537495

Ένα «ντου» μάλιστα δυο κατσικιών στον τοπικό σταθμό παραγωγής ρεύματος κατέληξε άσχημα για τα ζώα, που πέθαναν από ηλεκτροπληξία. Το δημοτικό συμβούλιο αναζητεί τώρα επείγουσες λύσεις και σκέφτεται να μετακινήσει το κοπάδι των 22 αγριοκάτσικων αλλού, ενώ κάποιοι προκρίνουν τη λύση του ευνουχισμού των αρσενικών για να μειωθεί σταδιακά ο αριθμός τους.

«Η ενόχληση που προκαλούν αυτά τα κατσίκια στην τοπική κοινωνία είναι εντελώς απαράδεκτη», σημείωσε ο δήμαρχος, αναγκάζοντας μια σύμβουλό του να επιβεβαιώσει πως το πράγμα έχει ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο.

Παρά το κωμικοτραγικό της ιστορίας, οι συνέπειες είναι πραγματικές για τους κατοίκους της μικρής επαρχιακής πόλης της δυτικής Ιρλανδίας που ζητούν τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού για να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Των ανθρώπων και των αγριοκάτσικων…