Μέλη του κυνηγετικού συλλόγου Πτολεμαΐδας εντόπισαν χτες το βράδυ, στο χωριό Μηλοχώρι, τραυματισμένο ένα νεαρό ζαρκάδι και αμέσως ενημέρωσαν το δασαρχείο Κοζάνης. Στη συνέχεια το ζαρκάδι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Καστοριά, για να εξεταστεί από τον κτηνίατρο του κέντρου.

Όπως διαπιστώθηκε, το ηλικίας περίπου 15 μηνών θηλυκό ζαρκάδι, φέρει κάταγμα στον αυχένα και του τοποθετήθηκε νάρθηκας. Η κατάσταση της υγείας του πανέμορφου ζώου δεν εμπνέει καμιά ανησυχία, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος. Το ζαρκάδι θα φιλοξενηθεί απόψε στις εγκαταστάσεις του κυνηγετικού συλλόγου Πτολεμαΐδας, ενώ αύριο αναμένεται να διακομισθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα υποβληθεί σε επέμβαση στην κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ζώο τραυματίστηκε πέφτοντας πάνω σε σύρματα περίφραξης, στην προσπάθειά του να αποφύγει αγέλη σκύλων που το καταδίωκαν στην περιοχή του Μηλοχωρίου, όπου και το εντόπισαν ακινητοποιημένο και πληγωμένο οι δύο κυνηγοί.