Βιολογικά τρόφιμα «ψηφίζει» το 84% των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας τη σαφή προτίμησή του προς αυτά, λόγω κυρίως της ασφάλειάς τους έναντι των συμβατικών (μη χρήση φαρμάκων και λιπασμάτων), σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στη διάρκεια αποψινής ημερίδας που διοργάνωσαν τα Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.

Βάσει της έρευνας, ισχυρά εμπόδια για την προμήθεια βιολογικών προϊόντων παραμένει για τους Θεσσαλονικείς η υψηλή τιμή τους, η περιορισμένη ποικιλία, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για την ποιότητά τους πάνω στις συσκευασίες πώλησής τους.

Περαιτέρω, από την έρευνα, προκύπτει ότι όσοι έχουν υψηλού επιπέδου μόρφωση αγοράζουν λιγότερο βιολογικά προϊόντα, ενώ τα προμηθεύονται κατά πολύ περισσότερο όσοι έχουν προχωρημένη ηλικία, έναντι των νέων. Πεποίθηση όσων αγοράζουν βιολογικά προϊόντα αποτελεί ότι έχουν καλύτερη γεύση και είναι πιο αγνά, έναντι των συμβατικών.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι η αγορά βιολογικών προϊόντων παραμένει μια ταχέως αναπτυσσόμενη, με την ετήσια παγκόσμια αύξησή της να διαμορφώνεται στο 20% ωστόσο η κατανάλωσή τους στην Ελλάδα ολοένα και μεγεθύνεται.