Με γνώμονα την αυστηρή προστασία του περιβάλλοντος παράλληλα με την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας υπογράφηκε η απόφαση για τις «Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2010–2011» από τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Θάνο Μωραΐτη.

Σε ότι αφορά στην έκδοση αδειών θήρας, χωρίς να αυξάνεται η τιμή τους, επιτυγχάνεται η μείωση των συνδρομών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων, ενώ μεγαλώνουν τα τέλη υπέρ του δημοσίου.

Έτσι, διασφαλίζονται περισσότερα από 1 εκ. ευρώ, επιπλέον έσοδα για το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ, χωρίς να αυξηθεί το κόστος της άδειας για τους κυνηγούς.

Ακόμη, πέρα από τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, προωθείται σημαντική οικονομική δραστηριότητα στην ελληνική ύπαιθρο, με την εξασφάλιση ενός μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης.

Η άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας στα αυστηρά πλαίσια και τους περιορισμούς που ισχύουν στη χώρα μας είναι σύμφωνη με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα συμπεράσματα των σχετικών μελετών και παράλληλα λαμβάνονται υπόψη οι δράσεις θηροφύλαξης των κυνηγετικών οργανώσεων.

Η φετινή κυνηγετική περίοδος θα διαρκέσει από 20 Αυγούστου 2010 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2011