Ολοένα και περισσότεροι νέοι μηχανικοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον κλάδο της εξοικονόμησης ενέργειας και της πράσινης ανάπτυξης, καθώς -παρά την κρίση- ο συγκεκριμένος τομέας φαίνεται ότι εξακολουθεί να προσφέρει επαγγελματική προοπτική, ακόμη και στη χειμαζόμενη αγορά εργασίας της Ελλάδας.

Ορμώμενοι και από τις εκτιμήσεις πρόσφατης έρευνας του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ), βάσει της οποίας η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια/βιομηχανία μπορεί να δημιουργήσει μέχρι το 2020 έως και 33.000 θέσεις εργασίας ετησίως, οι απόφοιτοι των ελληνικών πολυτεχνείων βλέπουν τον κλάδο πιο «ζεστά».

Στο μεταξύ, αν και η Ελλάδα έχει σήμερα το χαμηλότερο ποσοστό πράσινης απασχόλησης στην Ε.Ε, ωστόσο «το 3% της ανεργίας απορροφάται ήδη σε «πράσινα επαγγέλματα», όπως αναφέρεται σε εργασία των μεταπτυχιακών φοιτητριών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, Θεοφίλης Αποστόλα και Ειρήνης Κεμεντσετσίδου.

Στην εργασία, που θα παρουσιαστεί αύριο, σε εκδήλωση της Πολυτεχνικής Σχολής και πραγματοποιήθηκε με υπεύθυνο καθηγητή τον Α. Νανιόπουλο, υπογραμμίζεται ακόμη ότι τα δεδομένα αυτά αναμένεται να βελτιωθούν, καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να ενσωματώσει τις κοινοτικές οδηγίες περιβαλλοντικής προστασίας.