Μοναδικό φαινόμενο στην Τανζανία, λέαινα υιοθέτησε και θηλάζει μικρή λεοπάρδαλη

Οι μητρικές ορμόνες της νίκησαν ακόμα και τους νόμους της φύσης - Δείτε τις φωτογραφίες


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
8:03
14/07/2017
Μοναδικό φαινόμενο στην Τανζανία, λέαινα υιοθέτησε και θηλάζει μικρή λεοπάρδαλη
2
loading

Μπροστά στο μοναδικό θέαμα μιας λέαινας που είχε υιοθετήσει και θήλαζε ένα μικρό λεοπάρδαλης βρέθηκε ένας επισκέπτης σε καταφύγιο προστασίας άγριων ζώων στην Τανζανία.

Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο, όπως εξηγεί το BBC, και αυτές οι φωτογραφίες του επισκέπτη είναι οι πρώτες που έχουν ποτέ κυκλοφορήσει με μια τόσο απροσδόκητη σχέση.

Η 5χρονη μητέρα Nosikitok φορά το ειδικό κολάρο, που έχει τοποθετήσει η ΜΚΟ Kope Lion, και έχει και τρία δικά της μικρά, γεννημένα γύρω στις 27-28 Ιουνίου.

Ο Δρ Luke Hunter, πρόεδρος της Panthera, οργάνωσης για την προστασία των μεγάλων αιλουροειδών, που στηρίζει την Kope Lion, μίλησε στο BBC για το «πραγματικά μοναδικό» περιστατικό.

«Δεν ξέρω να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο μεταξύ μεγάλων αιλουροειδών. Ξέρουμε πως υπάρχουν λέαινες που υιοθετούν μικρά άλλων θηλυκών λιονταριών. Αλλά αυτό είναι χωρίς προηγούμενο. Δεν ξέρω καμία άλλη περίπτωση μεταξύ μεγάλων αιλουροειδών που μητέρα από το ένα είδος να έχει υιοθετήσει ή θηλάσει μικρό άλλου είδους» τόνισε.

Οι περισσότερες λέαινες, εξηγεί το βρετανικό δίκτυο, κανονικά θα σκότωναν το μικρό μόλις το εντόπιζαν, αντιμετωπίζοντάς το σαν ανταγωνιστή σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τροφική αλυσίδα.

Σύμφωνα με τον Hunter, η Nosikitok έχει μικρά περίπου στην ίδια ηλικία με τη μικρή λεοπάρδαλη και βρισκόταν περίπου ένα χιλιόμετρο από τη φωλιά της- όπου είναι κρυμμένα τα δικά της μικρά- όταν εντόπισε τη λεοπάρδαλη.

«Τη συνάντησε και την αντιμετώπισε σαν να ήταν δικό της παιδί. Οι ορμόνες της έχουν εκτοξεύσει το μητρικό της ένστικτο και την πανίσχυρη προστατευτική διάθεση που έχουν όλες οι λέαινες- είναι εξαιρετικές μητέρες» σημείωσε.

Δεν είναι σαφές πού βρίσκεται η μητέρα της λεοπάρδαλης ή εάν η λέαινα την υιοθέτησε πλήρως. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του καταφυγίου, υπάρχει μια θηλυκή λεοπάρδαλη που έχει γεννήσει. Και καθώς η αγέλη της Nosikitok δεν αναμένεται να έχει το ίδιο φιλικές διαθέσεις με εκείνη, το καλύτερο για τη μικρή λεοπάρδαλη θα ήταν να επιστρέψει με ασφάλεια στη μαμά της.

Η ομάδα του Hunter είναι σε συναγερμό, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα και περιμένοντας τι θα γίνει μετά.

«Είναι κάτι μοναδικό, θα είναι συναρπαστική η εξέλιξή του. Η φύση είναι απρόβλεπτη. Λίγες μέρες πριν θα λέγαμε πως είναι κάτι που αποκλείεται να συμβεί. Κι όμως, να που τώρα συμβαίνει!» κατέληξε.

tig5 tig2 tig1 tig3 tig4

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar criskalts

    Φανταστείτε να φτάσει στην κλιμακτήριο...
    ίσως και vegan η λέαινα.

  2. avatar bbc

    Αν ήταν καμηλοπάρδαλη ή παρδαλό κατσίκι θα ήταν περισότερο ενδιαφέρον

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει