Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κλωνοποίηση σκύλων κατά παραγγελία

Μια εταιρεία στη Ν. Κορέα «ανασταίνει» τα κατοικίδια έναντι 90.000 ευρώ


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
5:47
14/07/2017
Κλωνοποίηση σκύλων κατά παραγγελία
4
loading

Η εταιρεία Sooam Biotech Research Foundation με έδρα την Σεούλ στη Ν. Κορέα ειδικεύεται στον τομέα της κλωνοποίησης ζώων και ιδιαίτερα σκύλων. Από την ίδρυση της εταιρείας το 2006 κλωνοποιήθηκαν περίπου 900 σκύλοι και ο αριθμός ή μάλλον οι παραγγελίες συνεχώς αυξάνονται. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν να αποχωριστούν το αγαπημένο τους τετράποδο και αναζητούν μεθόδους να διατηρήσουν τον καλύτερο τους φίλο «εν ζωή». Γι' αυτούς η εταιρεία από την Ν. Κορέα δίνει λύσεις.
Βέβαια οι πελάτες που περιμένουν την «ανάσταση» του κάποτε λατρεμένου τους κατοικίδιου θα πρέπει να διαθέτουν και το αντίστοιχο ποσό. Ένας κλωνοποιημένος σκύλος κοστίζει περίπου 100.000 δολάρια, δηλαδή γύρω στα 90.000 ευρώ.

Η εταιρεία

Πίσω από τις γυάλινες πόρτες και μέσα στα κλουβιά στους χώρους της εταιρείας βρίσκονται beagle, poodle και άλλες ράτσες που περιμένουν για να ξεκινήσουν το ταξίδι προς τα αφεντικά τους. Ένας πελάτης από την Εγγύς Ανατολή παρήγγειλε πέντε Σαλούκι (περσικό λαγωνικό) με κόστος μισό εκατομμύριο δολάρια.

Οι συνήθως ευκατάστατοι πελάτες προέρχονται από όλο τον κόσμο. Οι μισοί ωστόσο προέρχονται από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας Γουάνγκ Ζαέ Γουν. Πολλοί από αυτούς είναι αρκετά διάσημοι αλλά θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. «Δημιουργούμε έναν πανομοιότυπο δίδυμο, κάποιοι λένε ότι τα ζώα επιστρέφουν από τους νεκρούς. Αν μοιάζει με τον πρωτότυπο σκύλο; Και ναι και όχι, αυτό είναι αρκετά υποκειμενικό».

Κλωνοποίηση στο όνομα της θεραπείας

Στη διαδικασία της κλωνοποίησης, σύμφωνα με τη deutsche welle, οι ερευνητές παίρνουν το DNA από το κύτταρο ενός σκύλου-δότη και το μεταφέρουν σε ένα ωάριο από το οποίο έχουν αφαιρέσει προηγουμένως τον πυρήνα. Το έμβρυο που δημιουργείται στο εργαστήριο τοποθετείται στη μήτρα ενός άλλου ζώου, το οποίο το κυοφορεί και το γεννά.

Η εν λόγω μέθοδος βρίσκει αντίθετες τις φιλοζωικές οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι τα ζώα υποβάλλονται σε διαδικασίες επίπονες μέχρι και βάναυσες. Ωστόσο η εταιρεία δεν κλωνοποιεί ζώα μόνο προς ευχαρίστηση των ανθρώπων αλλά και για ειδικούς σκοπούς. Για παράδειγμα κλωνοποιούνται σκύλοι για την αστυνομία ή το στρατό αλλά και γουρούνια και σκύλοι φορείς συγκεκριμένων ασθενειών πάνω στο οποία δοκιμάζονται φάρμακα. Η κλωνοποίηση είναι μια γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Άλλη μιά

  ξεφτιλα τού νοήμονος δίποδου ζώου πού ονομάζεται άνθρωπος.

 2. avatar ΓΤΠ

  Αφήσανε τα πειράματα καλλυντικών στα ζώα και τώρα ασχολούνται με την κλωνοποίηση τους...
  Πειραματίζονται δλδ πάλι, για να δουν αν μπορεί να κλωνοποιηθεί ο άνθρωπος...
  Κιμ, πάτα το!

 3. avatar Turmar

  Με λυπεί το γεγονός πως αντί να διαθέσουν τα χρήματα τους σε αδέσποτα σκυλιά (που ένα πολλά δυστυχώς) ή σε οποιοδήποτε ζώο συντροφιάς που έχει ανάγκη πάνε και ξοδεύουν περιουσίες για να "φτιάξουν" άλλα. Η ανθρώπινη ματαιοδοξία σε όλο της το μεγαλείο.

  1. avatar Μια άλλη οπτική

   Δεν μπορώ να διαφωνήσω στο γεγονός πως η προσπάθεια για τον έλεγχο των αδέσποτων παγκοσμίως χρήζει σοβαρότερης υποστήριξης.

   Παρ' όλα αυτά θεωρώ πως το ένα δεν αναιρεί το άλλο και με την προϋπόθεση πως η εταιρία μπορεί να στηρίξει από τα κέρδη της το έργο για τα αδέσποτα, γιατί να μην κάνει αυτό που θέλει να κάνει, αφού σίγουρα η τελειοποίηση της διαδικασίας κλωνοποίησης μπορεί να φέρει την ιατρική σε μια νέα εποχή. Πάντα με σεβασμό βέβαια προς την φύση και το δικαίωμα στην ζωή...

   Ακούγεται ουτοπική η άποψη μου, το ξέρω, αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε βάσει μιας καλύτερης κοινωνίας που θέλουμε να φτιάξουμε και όχι αυτής που ζούμε σήμερα...?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει