Η αργκάνια δεν είναι ακριβώς το ωραιότερο δέντρο που έχει φτιάξει η πλάση. Παρά ταύτα, συνεχίζει να μαγνητίζει τα βλέμματα των τουριστών χάρη στα κοπάδια των κατσικιών που συνωστίζονται… πάνω της!

Καθώς φύεται σχεδόν αποκλειστικά στο Μαρόκο, η αργκάνια είναι πια προστατευόμενο είδος, καθώς απειλείται κι αυτή από την ανθρώπινη δράση. Το φυτό παράγει έναν ετήσιο και νοστιμότατο καρπό, κι αυτός είναι φυσικά ο λόγος που μαγνητίζει τις κατσίκες της περιοχής.

Οι οποίες πηδούν χαρωπά στα επίφοβα κλαδιά της και τσιμπολογούν τα φρούτα, λες και βρίσκεσαι μπροστά σε σουρεαλιστική σκηνή. Και δεν μιλάμε φυσικά για μια θαρραλέα κατσικούλα που κατάφερε να σκαρφαλώσει πάνω στο δέντρο, αλλά για κοπάδια ολόκληρα που μαζεύονται σαν το μελίσσι πάνω στα κλαδιά.

kkatrskitisikiardentnraa1

Ο τοπικός ανθρώπινος παράγοντας όχι μόνο δεν έχει κανένα πρόβλημα με την πρακτική, αλλά υποδαυλίζει κιόλας το σπορ των κατσικιών, καθώς κάτι έχει να αποκομίσει κι αυτός. Βλέπετε τα κουκούτσια της αργκάνια που περνούν από το έντερο της κατσίκας συλλέγονται κατόπιν από τον άνθρωπο, ο οποίος παράγει το θαυματουργό αργανέλαιο…

kkatrskitisikiardentnraa2 kkatrskitisikiardentnraa3 kkatrskitisikiardentnraa4 kkatrskitisikiardentnraa5 kkatrskitisikiardentnraa6 kkatrskitisikiardentnraa7

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.