Χιλιάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν σήμερα στη λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου, που βρίσκεται στη δυτική Αχαΐα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έχουν γίνει, ο αριθμός των νεκρών ψαριών πιθανόν να αγγίζει τους 15 τόνους. Για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν τον μαζικό θάνατο των ψαριών, εστάλησαν σε εργαστήριο της Αθήνας δείγματα για εξέταση.

Στο μεταξύ, η οικολογική καταστροφή έχει οικονομικές συνέπειες για τους αλιείς της περιοχής και γι’ αυτό το λόγο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέστειλε επείγον έγγραφο προς τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη της ζημιάς.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Αγγελόπουλος, συγκάλεσε για αύριο σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων υπηρεσιών και εκπροσώπων των αλιέων, προκειμένου να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις τόσο για την κάλυψη των ζημιών, όσο και για τον ακριβή εντοπισμό του προβλήματος, που προκάλεσε την καταστροφή.

Ακόμη, αναμένεται να αποφασισθεί η λήψη μέτρων τόσο για την αποκατάσταση της λιμνοθάλασσας, όσο και για την αποτροπή της επανάληψης ανάλογων φαινομένων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.