Εντύπωση έχει προκαλέσει η εικόνα μιας μικρής λευκής αρκούδας που εντοπίστηκε σε βουνό της British Columbia στον Καναδά. Το μικρό, που είναι πέντε μηνών φωτογραφήθηκε να παίζει με τη μαμά του στο βουνό Whistler-Blackcomb.

Τις φωτογραφίες έβγαλε ο Arthur De Jong την περασμένη εβδομάδα και τώρα οι ειδικοί προσπαθούν να καταλάβουν πού μπορεί να οφείλεται η ανοιχτόχρωμη γούνα του.

Μία θεωρία που αναφέρει η Daily Mail είναι πως πρόκειται για αρκουδάκι Kermode, ένα είδος μαύρης αρκούδας της Βόρειας Αμερικής με ανοιχτόχρωμο όμως τρίχωμα που απαντάται στον Καναδά.

Επειδή όμως δεν έχει μαύρη μύτη άλλοι υποστηρίζουν πως είναι αρκούδα αλμπίνο.

Οι βιολόγοι ελπίζουν να μπορέσουν να δουν καλά τα μάτια του καθώς αυτό θα τους βοηθήσει να δώσουν μια οριστική απάντηση στο αναπάντητο μέχρι στιγμής ερώτημα.

«Δεν είναι ακριβώς λευκό, είναι ανοιχτόχρωμο», εξήγησε ο De Jong στο CBC.

Υπάρχουν ωστόσο 50% πιθανότητες το αρκουδάκι να μην προλάβει να κλείσει ούτε ένα χρόνο ζωής και μάλιστα δεν αποκλείεται να του στερήσει τη ζωή ο ίδιος ο πατέρας του.

Όταν αρχίζει η εποχή ζευγαρώματος, μερικές φορές τα αρσενικά σκοτώνουν τα μικρά για να αναγκάσουν τη μητέρα να αλλάξει το μοτίβο της μετακίνησής της. Συνήθως τα μικρά ακολουθούν τη μαμά τους για έναν έως δύο χρόνια και τα θηλυκά δεν ζευγαρώνουν στο διάστημα αυτό. Αν όμως το μικρό «χαθεί», τότε όλα αλλάζουν.

arkoudaki1 arkoudaki3 arkoudaki4 arkoudaki5 arkoudaki2