Η επισήμανση όλων των ομιλητών ότι η οικολογική κατάσταση του Αμβρακικού χαρακτηρίζεται κακή αποτέλεσε σημείο αναφοράς της επιστημονικής προημερίδας που διοργανώθηκε στην Πρέβεζα, από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και το Δήμο Πρέβεζας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας υπήρξε διεξοδική ενημέρωση από επιστήμονες, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο θαλάσσιος και παράκτιος χώρος.

O Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης όσο και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γιώργος Οικονόμου, υπογράμμισαν ότι η πολιτεία θα πρέπει άμεσα να αναλάβει δράση για τη διάσωση του Αμβρακικού Κόλπου. Ανησυχητικά στοιχεία παρουσίασαν οι ομιλητές Δημήτρης Μπαρέλος συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού, Γιώργος Άρμπυρος Διευθυντής της ΕΤΑΝΑΜ και ο Περιβαλλοντολόγος Νίκος Γιαννούλης, μιλώντας για ρύπανση, αυθαιρεσίες πέριξ του Αμβρακικού και αδράνεια σε ότι αφορά το κεφάλαιο «διαχείριση» του Αμβρακικού Κόλπου.

Οι προτάσεις και τα συμπεράσματα της ημερίδας καταγράφηκαν και θα παρουσιαστούν σε κεντρική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Στην κεντρική ημερίδα θα κληθούν να παραστούν, ώστε να ενημερωθούν και να πάρουν θέση πάνω στο σοβαρό θέμα ρύπανσης, προστασίας και ανάπτυξης του Αμβρακικού η πολιτική ηγεσία του τόπου και κοινωνικοί φορείς.

Πηγή: epiruspost.gr