Παρατηρώντας τη συμπεριφορά των ζώων οι αρχαίοι λαοί, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πολλά από αυτά είναι ικανά να καταλάβουν τι καιρός έρχεται. Η αλλαγή συμπεριφοράς τους και όχι μόνο, είναι σημάδια ότι κάτι αλλάζει στις καιρικές συνθήκες.

1) Βατράχια: Εάν τα βατράχια σας… ξεκουφάνουν, τότε να είστε σίγουροι ότι έρχεται κακοκαιρία και ειδικότερα καταιγίδα!

2) Πουλιά: Τα πάντα εξαρτώνται από το ύψος που πετούν. Εάν τα πτηνά πετούν ψηλά, τότε ο καιρός είναι μια χαρά. Από την άλλη, οι χαμηλές πτήσεις είναι σημάδι βροχής.

3) Αγελάδες: Εάν τα τετράποδα ζώα γίνουν ανήσυχα ή αρχίσουν να χτυπούν με τις ουρές τους τις μύγες, τότε… ψάξτε για ομπρέλα! Εναλλακτικά, μπορεί να ξαπλώσουν σε ένα μέρος του βοσκότοπου και να μην το κουνάνε από εκεί, αφού το σημείο είναι ακόμη στεγνό.

4) Μέλισσες: Οι μέλισσες δεν βγαίνουν από τη φωλιά τους; Τότε μην βγείτε ούτε εσείς, αφού η κακοκαιρία είναι προ των πυλών!

5) Πρόβατα: Και τα πρόβατα έχουν ικανότητες μετεωρολογικής πρόβλεψης! Εάν τα δείτε να μαζεύονται σε ένα σημείο όλα μαζί, τότε περιμένετε κακοκαιρία…

6) Πασχαλίτσες: Εάν μαζεύονται, τότε θα είναι υψηλή η θερμοκρασία. Εάν πάλι τις δείτε να ψάχνουν καταφύγιο, τότε έρχεται παγωνιά!