Σήμερα υπολογίζεται ότι 3,6 εκατ. άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατ. παιδιών κάτω των 5 ετών, πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που προέρχονται από μολυσμένο νερό, καθιστώντας το κύρια αιτία θανάτου στον κόσμο .

Ωστόσο, το κοινό δεν γνωρίζει ότι και οι πολιτικοί ηγέτες δεν κρατούν τη στάση που χρειάζεται για να τερματιστεί αυτή η τρομερή αιτία θανάτου . Στις 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η Solidarités International και το γραφείο BDDP Unlimited ξεκίνησαν  μια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση της μάστιγας του μη πόσιμου νερού.

Για να δείξει τη σιωπηλή και αόρατη απειλή του μολυσμένου νερού, η BDDP επέλεξε μια μινιμαλιστική προσέγγιση η οποία είναι και οπτικά ελκυστική αλλά και προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έγινε χρησιμοποιώντας νερό και μελάνι αποκλειστικά. Το σποτ δείχνει τη δύναμη του μελανιού για να αποκαλύψει το αόρατο.

Το σποτ, δημιουργήθηκε από την BDDP Unlimited, η παραγωγή είναι του Hush και η σκηνοθεσία ανήκει στον Clément Beauvais, ένα νεαρό σκηνοθέτη, εικονογράφο, μουσικό και φωτογράφο, πολυτάλαντο και γνώστη της τεχνικής που του επέτρεψε να δημιουργήσει τα σχέδια και να σκηνοθετήσει.

Solidarités International et BDDP Unlimited veulent faire couler de l’encre from BDDP Unlimited on Vimeo.