Σε σύσκεψη που συγκάλεσε η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, στη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης τέθηκε το ζήτημα της ρύπανσης της Τάφρου 66 και του ποταμού Λουδία κατά την θερινή περίοδο λειτουργίας των εποχικών μονάδων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων σε Πέλλα και Ημαθία.

Η κ. Τζάκρη δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπέβαλλε αίτημα στο υπουργείο Οικονομίας για χρηματοδότηση, ύψους 800.000 ευρώ, του Ειδικού Διαχειριστικού Σχεδίου για τα υδατικά αυτά συστήματα, το οποίο θα υποδεικνύει συνολικά τις δράσεις και τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.

«Αν υπάρχει συντονισμός ενεργειών μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των τμημάτων Περιβάλλοντος των Ν.Α. και συμμόρφωση των βιομηχανιών, τα προβλήματα ρύπανσης στην Τάφρο 66 και στον ποταμό Λουδία θα περιορισθούν κατά πολύ», ανέφερε η κ. Τζάκρη.

Η υφυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας, όπου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει τη διαδικασία για την υπογραφή μιας νέας προγραμματικής σύμβασης των ενδιαφερομένων φορέων, με σκοπό τη συνέχιση της αδιάλειπτης λειτουργίας του Κέντρου.