Δεν ανησυχούν για το μέλλον του πλανήτη

Το ποσοστό των συνειδητοποιημένων πολιτών συνεχώς φθίνει


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
16:52
15/03/2011
Δεν ανησυχούν για το μέλλον του πλανήτη
1
loading

Όλο και λιγότεροι Αμερικανοί ανησυχούν για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τη συνεπακόλουθη κλιματική αλλαγή. Ο αριθμός των αμερικανών πολιτών που ανησυχούν για τις κλιματικές αλλαγές έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1998, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της Gallup, που διεξήχθη από τις 3 ως τις 6 Μαρτίου, σε δείγμα 1.021 ενηλίκων.

Μόνο το 51% των Αμερικανών εκφράζουν την ανησυχία τους για την υπερθέρμανση του πλανήτη το 2011.

Το 2008, ένα χρόνο μετά την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ και την Ομάδα GIEC του ΟΗΕ για την ευαισθητοποίησή τους στις κλιματικές αλλαγές, τα δύο τρίτα των Αμερικανών δήλωναν πως ανησυχούν ιδιαίτερα για το πρόβλημα αυτό.

Από τότε το ποσοστό μειώνεται σταθερά, φτάνοντας το 60% το 2009.

Για πρώτη φορά από την δεκαετία του '90 οι Αμερικανοί (σε ποσοστό 49%) θεωρούν ότι η κλιματική αλλαγή έχει ήδη επηρεάσει το περιβάλλον.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar dnrvn

    Η αλήθεια είναι πως αν και η υπερθέρμανση του πλανήτη απασχολεί την κοινή γνώμη και όλοι νομίζουμε ότι σε 50 χρόνια η θερμοκρασία θα αυξηθεί, η αλήθεια είναι πως σε ό,τι αφορά την υπερθέρμανση, ο άνθρωπος δεν έχει επηρεάσει καθόλου τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, και αυτό γιατί η παραγωγή του διοξειδίου του άνθρακα από ανθρώπινες δραστηριότητες είναι ασήμαντη μπροστά στο ήδη υπάρχον διοξείδιο στην ατμόσφαιρα. Μάλιστα, εάν κανείς μελετήσει τα μετεωρολογικά στοιχεία, θα δει πως η αύξηση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακα έπεται της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, και όχι αντιστρόφως. Ο λόγος γι' αυτό είναι ότι η μεταβολή της θερμοκρασίας του πλανήτη δεν οφείλεται σε ανθρωπογένεις δραστηριότητες, αλλά μόνο στην αλλαγή του ποσοστού της ακτινοβολίας του ήλιου που πέφτει στη Γη. Μπορεί κανείς να ενημερωθεί σωστά για το ζήτημα εαν θελήσει.
    Το όλο ζήτημα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια "μόδα" που ξεκίνησε από την εποχή της διακυβέρνησης της Margaret Thatcher, η οποία ήθελε να απαξιώσει τις "βρώμικες" μορφές ενέργειας και την προώθηση καθαρής ενέργειας (συνεπώς και ανεξάρτητης από τους άραβες που έχουν το μονοπώλιο των πετρελαιοειδών), με συνέπεια τις σφοδρές αντιδράσεις και απεργίες των ανθρακορύχων της Αγγλίας. Ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται σωστά και πολυπλεύρως και να μην υποκύπτει σε μόδες και υστερίες που πρωθούνται από τα Media...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει