Βόλτα με το ποδήλατο στις ακτές του Μαλιακού διοργανώνει το επόμενο Σάββατο ο Ποδηλατικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος «Προβομάστορες». Το ραντεβού δίνεται στο Τουριστικό Περίπτερο Καμένων Βούρλων στις 9:00π.μ.

Η ομάδα θα κινηθεί στον παραλιακό δρόμο του Καινούριου στις ακτές του Μαλιακού κόλπου και θα ποδηλατήσει σε ασφάλτινο δρόμο έως τις εκβολές του Βοάγριου ποταμού. Αφού περάσουν το ποτάμι, οι ποδηλάτες θα συνεχίσουν για λίγο σε χωματόδρομο έως τη παραλία Αγίου Σεραφείμ και πάλι σε άσφαλτο ανάμεσα στους βάλτους όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν πουλιά που τρέφονται εκεί.

Στη συνέχεια θα αφήσουν το δρόμο και θα κινηθούν δεξιά σε χωματόδρομο που μετά από 1,7χλμ θα τους φέρει στη θέση Χιλιομίλι όπου βρίσκεται φάροςόπου θα κάνουν στάση. Στη συνέχεια θα επιστρέψουν σε άσφαλτο και θα συνεχίσουν προς το χωριό Σκάρφεια. Μετά από λίγο η ομάδα θα βρεθεί στον επίγειο δορυφορικό σταθμό Σκάρφειας όπου θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του. Μέσω Σκάρφειας, Αγίου Σεραφείμ, Καινούριου, θα καταλήξει στα Καμένα Βούρλά όπου τελειώνει η διαδρομή. Προαιρετικά οι ποδηλάτες θα πάνε για χαλαρωτικό μπάνιο στις καλλυντικές πηγές Κουνιαβίτη.

Αρκετά εύκολη διαδρομή ενδείκνυται για ποδηλάτες με σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Β.Δ.1-Ω.Π.4 -Υ.Δ.50μ.- Μήκος 30χλμ

Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε τμήμα της διαδρομής σε συνεννόηση με τους συντονιστές.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 25/2/2011.

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :

1)Νίκος Κύρκος τηλ. 6976861595

2)Μόνικα Πλατανιά τηλ. 6937214899

Για περισσότερες πληροφορίες :

Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email [email protected]