Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώην υπάλληλος γνωστού ζωολογικού κήπου στη Βρετανία.

Κουφάρια ζώων σαπίζουν δίπλα σε κάδους σκουπιδιών. Κάποιος θα περίμενε να αντικρύσει αυτή την εικόνα σε μια τριτοκοσμική χώρα, ωστόσο οι φρικιαστικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο «Knowsley Safari Park», έναν από τους πιο γνωστούς ζωολογικούς κήπους της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την Penny Boyd, την πρώην υπάλληλο που αποκάλυψε το σκάνδαλο, το θέαμα ήταν σύνηθες κάθε φορά που το πάρκο δεν χρειαζόταν ορισμένα από τα ζώα.

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα, τα ζώα θανατώνονταν από υπαλλήλους που τα πυροβολούσαν χωρίς να έχουν εκπαιδευτεί για κάτι τέτοιο.

Αυτό σημαίνει ότι πολλά υπέφεραν από φριχτούς πόνους και το προσωπικό τα πυροβολούσε πολλές φορές για να πεθάνουν.

«Ένα πρωί άκουσα έναν πυροβολισμό. Όταν γύρισα είδα ότι είχαν πυροβολήσει μια πανέμορφη αντιλόπη που γνώριζα για χρόνια. Έπρεπε να την πυροβολήσουν άλλες δυο φορές για να πεθάνει», είπε η Penny Boyd περιγράφοντας τις φρικτές εμπειρίες της στον ζωολογικό κήπο.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του πάρκου επισημαίνει ότι οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων είναι πάρα πολύ καλές και καταγγέλλει ότι η πρώην υπάλληλος μετακίνησε κάποια από τα πτώματα των ζώων για να «στήσει» τις φωτογραφίες.

Εκτός αυτού υποστηρίζει ότι όταν υπάρχουν περισσότερα ζώα από αυτά που μπορεί να φιλοξενήσει το πάρκο, δεν θανατώνονται, αλλά μεταφέρονται σε άλλους ζωολογικούς κήπους.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ


πηγή: econews

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.