Ένα σπάνιο φαινόμενο εμφανίστηκε στον ουρανό σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και τον έβαψε κόκκινο. Ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί σε ανάρτησή του, το βόρειο σέλας εκτός από τη χθεσινοβραδινή του εμφάνιση στη βόρεια Ελλάδα έχει κάνει την εμφάνισή του άλλες 2 φορές τα τελευταία 20 έτη και ακόμα πιο νότια στη χώρα.

«Κατά τη μαγνητική καταιγίδα της 20ης Νοεμβρίου του 2003, εμφανίστηκε ακόμα και στην Αθήνα (φωτογραφία δεξιά από τον κ. Αντώνη Αγιομαμίτη), και το 2010 μετά από έντονη ηλιακή δραστηριότητα εμφανίστηκε και πάλι στη βόρεια Ελλάδα», εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου και συνεχίζει:

«Η αιτία του φαινομένου βρίσκεται περίπου 150.000.000 χιλιόμετρα μακριά, στην επιφάνεια του ήλιου. και προκαλείται όταν ο ηλιακός άνεμος φτάνει στη γη μετά από τεράστιες εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικής ύλης στην επιφάνεια του!

Οι ακτίνες του που βορείου σέλαος που βλέπουμε εμείς στη γη βρίσκονται μεταξύ 90 και 130 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος! Το επικρατέστερο χρώμα του Σέλαος είναι το λευκό ενώ το κόκκινο φαίνεται στο χαμηλότερο άκρο των κάθετων ακτίνων, το κίτρινο και το πράσινο εμφανίζονται στο ανώτερο άκρο!».

Το βόρειο σέλας εκτός από τη χθεσινοβραδινή του εμφάνιση στη βόρεια Ελλάδα έχει κάνει την εμφάνισή του άλλες 2 φορές τα…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, November 5, 2023