Ένας νεογέννητος πελαργός με δυσμορφία στα άκρα, που δεν του επιτρέπουν να αναπτυχθεί σωστά αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εργαζομένων στο Paradise Park του Cornwall. Οι εργαζόμενοι του πάρκου έχουν αναλάβει τη φροντίδα του, φοβούμενοι πως η μητέρα του δε θα μπορέσει ή δε θα θελήσει να τον φροντίσει.

Ο μόλις μίας ίντσας ύψους πελαργός απολαμβάνει την προσοχή του προσωπικού, πριν συναντήσει τους άλλους πελαργούς του πάρκου τον Αύγουστο, οπότε και αναμένεται να έχει αποκατασταθεί το πρόβλημά του. Ο David Woolcock, εργαζόμενος στο πάρκο, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Telegraph ότι: «Τις πρώτες μέρες του βάζαμε επιδέσμους, ώστε τα ποδαράκια του, που δεν έχουν αναπτυχθεί σωστά να ισιώσουν. Και έτσι έγινε. Τώρα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο δεν είναι σε κοινή θέα, παρότι κάθε τόσο βγαίνει τη βόλτα του για να περπατήσει».

Ο «πελαργο-μικρούλης» αναμένεται να ψηλώσει μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, φτάνοντας σε ύψος τις 4 ίντσες, ενώ θα απολαμβάνει μία πλούσια σε πρωτεΐνες δίαιτα, που θα αποτελείται από «λαχταριστά» σκουλίκια.