Αν ψάχνετε αφορμή να βγείτε με την παρέα και να διασκεδάσετε σας έχουμε την καλύτερη. Τα πιο κεφάτα μπαρ της πόλης βρίσκονται στη διάθεσή σας για να αποτινάξετε από πάνω σας τη γλυκιά μελαγχολία του Σεπτεμβρίου.

Στέκια άκρως παρεΐστικα και με χαλαρή διάθεση, για να τα καθιερώσετε σε αγαπημένο σημείο στην πόλη.

Drunk Sinatra

Την αρχή για τη δημιουργία της καθιερωμένης πιάτσας στον πεζόδρομο της Θησέως έκανε το πολυαγαπημένο Drunk Sinatra -δεν υπάρχει Αθηναίος που να αγαπάει το κέντρο και να μην έχει περάσει από την μπάρα του για σπιτική σανγκρία και χορό. Η στοά του σφύζει από νεανικό κόσμο που το επιλέγει για τα εξαιρετικά cocktails και την fun ατμόσφαιρά του.

Diego Athens

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στη μπαρ σκηνή της πόλης το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

The Dude

Από τα πιο μικρά, ωστόσο αρκετά δημοφιλές στέκι, στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου. Το The Dude, αν και σερβίρει από το πρωί, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για τα… ξενύχτια στη μπάρα του. Με άποψη και προσωπικότητα, ακούει ψαγμένες μουσικές και σε καθημερινή βάση έχει διαφορετικό dj.

Couleur Locale

Με urban χαρακτήρα, η ταράτσα του Couleur Locale (Νορμανού 3) αποτελεί αγαπημένη επιλογή στο Μοναστηράκι, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης, που την προτιμούν για τα δροσερά cocktails και την απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη. Όση ώρα απολαμβάνετε το ποτό και τη θέα, jazz, soul, funky, rock’n’roll μουσικές σας κρατούν συντροφιά. Αποτελεί, επίσης, ιδανική επιλογή για καφέ, καθώς διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση και σε αυτό το κομμάτι.

Barro Negro

To Barro Negro -φέτος για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο- δημιουργήθηκε από το Στέλιο Παπαδόπουλο και την επιτυχημένη ομάδα του Spoiled στη Δάφνη με σκοπό να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τα μυστικά της αγαύης. Φρέσκο, νεανικό και με πολύ fun πρόκειται για ένα αυθεντικό agave bar, ένα μέρος όπου δεν θα βαρεθείτε ούτε στιγμή. Μοναδικό στο είδος του στο κέντρο της Αθήνας, κάτω ακριβώς από την Πλατεία Καρύτση, σερβίρει απολαυστικές μαργαρίτες και σίγουρα θα σας μετατρέψει σε αμετανόητους λάτρεις του.