Το κέντρο της Αθήνας κρύβει πολλούς γευστικούς θησαυρούς που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Ανάμεσά τους και έθνικ διευθύνσεις που ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία του κόσμου και συστήνουν τους λάτρεις των έθνικ γεύσεων σε ενδιαφέρουσες κουζίνες.

Η εποχή, λοιπόν, είναι ό,τι πρέπει για μια ζεστή σουπίτσα, γι αυτό και παρακάτω θα βρείτε τρία στέκια που σερβίρουν απολαυστική γαλλική κρεμμυδόσουπα, ιαπωνική ράμεν ή ταϊλανδέζικη με κάρι.

Ράμεν – So So So

Στην πολυσυλλεκτική, γαστρονομική γειτονιά του Συντάγματος το So So So (Απόλλωνος 1-5) είναι το πρώτο εστιατόριο στην πόλη που συστήνει το αθηναϊκό κοινό στη σούπα ράμεν, ένα αυθεντικό, ιαπωνικό πιάτο.

Συνδυάζοντας παραδοσιακές ιαπωνικές γεύσεις με μοντέρνες γευστικές πινελιές το μενού του So So So υπόσχεται να σερβίρει ιντριγκαδόρικα, για τον ουρανίσκο, πιάτα με βασικό γνώμονα τη φρεσκάδα και την σπιρτάδα. Πλούσιος ζωμός από λαχανικά ή βοδινό, noodles και μια μεγάλη γκάμα σε toppings και αρωματικά καρυκεύματα συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Κρεμμυδόσουπα – Chez Lucien

Το αγαπημένο μπιστρό των Άνω Πετραλώνων επανήλθε στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, λειτουργώντας στον πολυχώρο του Bios (Πειραιώς 84). Η επιτυχημένη συνταγή παραμένει η ίδια, με την ομάδα του να συνεχίζει να μυεί τους επισκέπτες του στην αυθεντική, γαλλική γαστρονομική κουλτούρα.

Με σταθερά το άψογο σέρβις που χαρακτήριζε την λειτουργία του και για τα χρόνια που συναντιόταν στη γραφική γειτονιά των Πετραλώνων, εδώ συνεχίζει να σερβίρει την αυθεντική, γαλλική κρεμμυδόσουπα, η οποία αποτελούσε (και αποτελεί) ένα από πιάτα σημεία αναφοράς του καταλόγου του.

Ταϊλανδέζικη – Umami Panda

Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της περιοχής, αυτόν της Γεωργάκη Ολυμπίου (νο 8), μια άκρως εξωτική γωνιά περιμένει τους λάτρεις της πολυασιατικής κουζίνας.

Ο λόγος για το Umami Panda, που σερβίρει από γευστικό σούσι και αφράτα bao buns, μέχρι νόστιμες σούπες όπως ιαπωνικές ράμεν ή ταϊλανδέζικες με κάρι. Όσο για τον χώρο του; Αυτός σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον, καθώς όλο το σκηνικό του μεταφέρει σε μέρη μακρινά και άκρως εξωτικά.