Μοντέρνα μεζεδοπωλεία- καφενεία, παραδοσιακά μαγειρεία και νεοταβέρνες που εστιάζουν στην ελληνική κουζίνα βγάζουν τραπεζάκια έξω σε πεζόδρομους στα βόρεια και σας καλούν για μια νόστιμη έξοδο με την παρέα.

Σημείο αναφοράς για τις αυγουστιάτικες μέρες και νύχτες στην πόλη, οι διευθύνσεις που ακολουθούν θα γίνουν σίγουρα αγαπημένο γευστικό στέκι σας κάθε φορά που θα ανηφορίζετε προς τα βόρεια.

Ασβεστόλακος

Ιστορικό μαγειρείο σε έναν μικρό πεζόδρομο στο κέντρο του Αμαρουσίου (Βασιλίσσης Σοφίας & Κοιμήσεως της Θεοτόκου 4), που μετρά 70 χρόνια «ζωής», καθώς λειτουργεί από το 1948 ως το πρώτο κουτούκι στην περιοχή.

Γευστικές προτάσεις, μαγειρεμένες σπιτικά με μια μοντέρνα πινελιά, που εμπνέονται από διάφορα σημεία της χώρας πρωταγωνιστούν καθημερινά στο μενού του. Κεφτεδάκια, μοσχάρι γιουβέτσι, λαχανοντολμάδες κ.α. Στα συν η σάλα με την παραδοσιακή διακόσμηση.

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας, στον πεζόδρομο της Δροσίνη στην Κηφισιά, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες αποδόσεις σύγχρονου συνδυασμού μπακάλικου-ταβέρνας που σερβίρουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με μοντέρνα λογική.

Με τις αγνές πρώτες ύλες της ελληνικής υπαίθρου να αποτελούν τη βάση της γαστρονομικής του φιλοσοφίας και την καταρτισμένη γευσιγνωσία του, αναβαθμίζει την καλά δοκιμασμένη ελληνική κουζίνα με νέες ιδέες και delicatessen πινελιές, δημιουργώντας έτσι μια νέα τάση στο χώρο της εστίασης πανελλαδικά.

Μια κουζίνα πιστή τόσο στην αυθεντικότητα των γεύσεων όσο και στην νεωτερικότητα του μενού, η οποία διαρκώς ανανεώνεται με ξεχωριστές ελληνικές γευστικές δημιουργίες.

TranzistoRaki

Σε έναν πεζόδρομο στο κέντρο του Αμαρουσίου (Αναβρύτων 6) μεταφέρει την φιλοσοφία των ισπανικών tapas bar στα ελληνικά δεδομένα. Στην ουσία πρόκειται για ένα μοντέρνο τσιπουράδικο όπου θα δοκιμάσετε ξεχασμένες, και μη, γεύσεις της ελληνικής κουζίνας παρασκευασμένες με εκλεκτές πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας, αναδεικνύοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές με ένα μοντέρνο twist.

Γάκιας Καφενείον Μεζετζίδικον

Καφενείο και Μεζετζίδικο, όπως δηλώνει και από την ονομασία του, ο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 8) μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σκηνικό, παλιάς, καλής ελληνικής ταινίας. Τυροπιτάρι από την Αμοργό, κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα, φάβα Σαντορίνης, λαδένια Κιμώλου στις αγαπημένες επιλογές του κοινού. Στα μεγάλα ατού του η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και η value for money φιλοσοφία.