Η ατζέντα του Ιουλίου είναι γεμάτη με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και καλούν το κοινό της πόλης να λάβει μέρος και να περάσει όμορφες και αξέχαστες στιγμές μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Συναυλίες από θρυλικά συγκροτήματα, θεατρικές παραστάσεις που κινούν το ενδιαφέρον και δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στα όσα δεν πρέπει να χάσετε.

Athens Open Air Film Festival

Το αγαπημένο καλοκαιρινό ραντεβού, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival), σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επέστρεψε για 9η χρονιά με μαγικές εκδηλώσεις που διαρκούν μέχρι τον Αύγουστο, με καινούργιους και πανέμορφους χώρους προβολών και με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα ταινιών.

Στις 5 Ιουλίου η ταινία του Ντέιβιντ Λιντς «Χαμένη Λεωφόρος» (Lost Highway) καλεί τους λάτρεις του σκηνοθέτη στο Λυκαβηττό. Είσοδος ελεύθερη.

Schoolwave 2019

Αυτό το καλοκαίρι, το Schoolwave κλείνει 15 χρόνια παρουσίας και επιστρέφει δυναμικά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Για τρεις μέρες μια καλοκαιρινή γιορτή στήνεται στο Ξέφωτο με πρωταγωνιστές 21 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, τα οποία ξεχώρισαν μέσα από 113 συμμετοχές. Κάθε μέρα κλείνει με έναν special guest: Στις 05/07 τον Φοίβο Δεληβοριά, στις 06/07 τον Εισβολέα και στις 07/07 τον Leon of Athens.

Οι Cure στην Πλατεία Νερού

Η ανακοίνωση της εμφάνισης των The Cure στο EJEKT Festival 2019 προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στο εγχώριο κοινό. Με την 17η Ιουλίου να είναι ήδη η κορυφαία ημερομηνία του φετινού μουσικού καλοκαιριού, τέσσερα ακόμα ονόματα προστίθενται στο επετειακό line-up για τα 15 χρόνια του κορυφαίου μουσικού φεστιβάλ της χώρας: ο έξοχος Michael Kiwanuka, οι θρυλικοί The Ride, η πιο «cool μπάντα εκεί έξω αυτή τη στιγμή» Khruangbin και οι ανερχόμενοι The Steams.

Full Moon Fiesta στην Τεχνόπολη

Αναρωτιέστε πού θα σας βρει η πανσέληνος του Ιουλίου; Μα πού αλλού; Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων- Technopolis City of Athens ετοιμάζει για 4η συνεχή χρονιά, τη Full Moon Fiesta, την καλοκαιρινή γιορτή- θεσμό, και σας καλεί σ’ ένα ραντεβού κάτω απ’ το ολόγιομο φεγγάρι.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου, λοιπόν, η Katerine Duska, οι Minor Project και η Matina Sous Peau έρχονται με φρέσκες μουσικές και dance κομμάτια για να σας φέρουν μια δροσερή αίσθηση μέσα στο ζεστό καλοκαίρι και να σας μεταφέρουν για λίγο σε μέρη εξωτικά… χωρίς καν να χρειαστείτε εισιτήριο!

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια

Ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του William Shakespeare –το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»– σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σε μια παράσταση που θα περιοδεύσει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το εξαιρετικά δημοφιλές έργο θα παρουσιαστεί σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.

Στους κεντρικούς ρόλους ο Αιμίλιος Χειλάκης που αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο του Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερον και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που θα ερμηνεύσει τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες του παγκόσμιου δραματολογίου. Στην Αθήνα η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Πέτρας στις 15/07 και στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 17/07.

Δωρεάν συναυλία Onirama & Μύρωνα Στρατή

Το δυναμικό αγαπημένο συγκρότημα ΟΝΙΡΑΜΑ, με front man τον Θοδωρή Μαραντίνη, συνεργάζεται με τον ερμηνευτή και τραγουδοποιό Mύρωνα Στρατή, σε ένα μοναδικό live την Παρασκευή 12/07 στην παραλία της Αρτέμιδας για να ξεσηκώσουν το κοινό μέχρι τελικής πτώση. Είσοδος ελεύθερη.

Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Το Σάββατο, 20 Ιουλίου, το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος γεμίζει με τη μουσική και τα τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη, σε μια συναυλία- αφιέρωμα που μας γυρίζει στα καλύτερά μας χρόνια.

Στην ξεχωριστή αυτή συναυλία συμμετέχουν οι τραγουδιστές Μανώλης Μητσιάς, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Δώρος Δημοσθένους, Θοδωρής Μαραντίνης, Χρήστος Παπαδόπουλος και Μαρία Κηλαηδόνη, οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογιώργη και Γιασεμί Κηλαηδόνη, καθώς και οκταμελής ορχήστρα.

Θα παρουσιάσουν αγαπημένα τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη από όλες τις δισκογραφικές δουλειές του, καθώς και τραγούδια και μουσική που έγραψε για το θέατρο, ενώ θα προβληθεί και σπάνιο υλικό από το προσωπικό του αρχείο. Είσοδος ελεύθερη.

Οι Πυξ Λαξ και πάλι μαζί

Το καλοκαίρι του 2018 γιόρτασαν με τους χιλιάδες οπαδούς τους 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους. Από τη Λάρισα έως τη Θεσσαλονίκη και από το ΟΑΚΑ έως την Κύπρο, οι Πυξ Λαξ ανακοίνωσαν θριαμβευτικά πως θα είναι ξανά ενεργοί και μας υπενθύμισαν γιατί άλλαξαν για πάντα την ελληνική μουσική. Τώρα, οι «παλιές αγάπες» έρχονται και πάλι στις ζωές μας… και πιο συγκεκριμένα με μια συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 10 Ιουλίου.