Το κέντρο της Αθήνας από σήμερα το βράδυ θα μετρά δύο νέα στέκια (το ένα πρωτολειτούργησε χθες) που θα στρέψουν το ενδιαφέρον του κοινού πάνω τους.

Μια ελληνική παμπ δίνει το παρών στου Ψυρρή εστιάζοντας στην ελληνική κουζίνα, τα εγχώρια προϊόντα και την έννοια του «στεκιού» και ένα ολοκαίνουριο μπαρ με επίκεντρο την αγαύη, υπόσχεται να σερβίρει τις ωραιότερες μαργαρίτες στην πόλη.

Το Λοκάλι

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν μπορείτε να βρείτε σε ένα μέρος αυτά που σερβίρονται σε ένα μπαρ και αυτά που μαγειρεύονται σε μια καλή ταβέρνα; Η απάντηση είναι «δύσκολα», ωστόσο η άρτι αφιχθείσα ελληνική παμπ Το Λοκάλι στου Ψυρρή (Σαρρή 44), έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο.

Με μότο της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές (εδώ όπου κάποτε συναντούσαμε το Σινέ Ψυρρή) θα σερβίρεται οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, όπως γίγαντες τουρσί, αλμυροί λουκουμάδες από μπακαλιάρο, προβατίνα σε χοτ ντογκ, μπάμιες τηγανητές κ.α. τα οποία θα μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και θα μοιράζονται με την παρέα.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες θα αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που θα σερβίρεται από το πρωί.

Barro Negro

Το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Στέλιου Παπαδόπουλου (Global Ambassador της Jose Cuervo) και της επιτυχημένης ομάδας του Spoiled στη Δάφνη (από τα πρώτα cocktail bars που έβγαλαν τα cocktails εκτός κέντρου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία) ακούει στο όνομα Barro Negro (Ιωαάννου Παπαρηγοπούλου 15) και έρχεται για να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τα μυστικά της αγαύης.

Ένα αυθεντικό agave bar, λοιπόν, μοναδικό στο είδος του στο κέντρο της πόλης, κάτω ακριβώς από την Πλατεία Καρύτση, που θα σερβίρει απολαυστικές μαργαρίτες και σίγουρα θα σας μετατρέψει σε αμετανόητους λάτρεις τους.