Η Άνοιξη θέλει τραπεζάκια έξω σε πεζόδρομους και πλατείες της πόλης. Το ίδιο ισχύει και για τα ψητοπωλεία της πόλης που τιμούν δεόντως το εθνικό μας street food και μυούν σε γεύσεις που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.

Μετά από την νηστεία του Πάσχα, λοιπόν, τα σουβλάκια μοιάζουν η ιδανικότερη επιλογή για νόστιμες και οικονομικές εξόδους, χωρίς να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Kalamaki Bar

Μοντέρνο ψητοπωλείο με τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο της Δράκου (νο15), στο Κουκάκι. Μεγάλη ποικιλία σε καλαμάκια (δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματός του), καθώς και το γεγονός ότι όλες οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές.

Εκτός από τα κλασικά με χοιρινό και κοτόπουλο, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε καλαμάκια ακόμη και από αρνίσιο αλλά και από μοσχαρίσιο κρέας.

Σουβλάκι 1925

Στην Ακτή Μουτσοπούλου (νο 11) στον Πειραιά, το Σουβλάκι 1925 σερβίρει τα καλούδια του σε τραπεζάκια έξω και, μάλιστα, με θέα στο μαγευτικό λιμάνι της Ζέας. Τα κρέατα είναι πολύ γευστικά και ζουμερά και έρχονται σε χορταστικές μερίδες.

Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν τα συκώτι σουβλάκι μαριναρισμένο με 7 διαφορετικά μπαχαρικά και τα χοιρινά μπριζολάκια που μπορείτε να τα δοκιμάσετε και τυλιχτά με πίτα. Προσθέστε στην παραγγελία σας την χειροποίητη τυροκαυτερή με κομματάκια φέτας και πιπεριά Φλωρίνης.

Διόνυσος

Ένα από τα πιο δημοφιλή σουβλατζίδικα, όχι μόνο της Κυψέλης (Ιθάκης 9-12) όπου λειτουργεί από το 1969, αλλά ολόκληρης της Αθήνας. Με το σουβλάκι του Διόνυσου έχουν μεγαλώσει γενεές και γενεές, ενώ στα τραπέζια του έχουν βρεθεί διάσημες προσωπικότητες της καλλιτεχνικής και πολιτικής σκηνής.

Καλοψημένος, ζουμερός και πεντανόστιμος ο γύρος του διαθέτει το απαραίτητο λίπος για γεύση που πραγματικά απογειώνει. Δοκιμάστε, επίσης, κοντοσούβλι, καλαμάκια και κοκορέτσι.

Τα Κορίτσια

Μπορεί η ταμπέλα στο εξωτερικό του να γράφει απλώς «Ψητοπωλείο», ωστόσο όσοι έχουν μεγαλώσει ή μένουν στο Κουκάκι, όταν πρόκειται για σουβλάκι δίνουν ραντεβού «Στα κορίτσια».

Βρίσκονται στον πεζόδρομο της Δράκου από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και είναι δημοφιλείς για τον πεντανόστιμο γύρο και τα σωστά ψημένα καλαμάκια τους, τα οποία τυλίγουν σε αλάδωτη πιτούλα, με ολόφρεσκη ντομάτα και δροσερό γιαούρτι. Μικρό, σχετικά, ένα σουβλάκι από «τα κορίτσια», δεν είναι ποτέ αρκετό.