Αν έχεις περάσει τα 40, τότε σίγουρα έχεις ζήσει τις παλιές, καλές, ρομαντικές εποχές που ο κόσμος έβγαινε έξω και φλέρταρε. Οι εποχές εκείνες που δεν υπήρχαν τα social media και οι γνωριμίες γίνονταν επί τόπου, σε μία μπάρα ή στο όρθιο, χορεύοντας και πίνοντας το ποτό σου.

Ή όταν έπιανες την κουβέντα με εκείνη ή εκείνον που σου άρεσε από το διπλανό τραπέζι και στο τέλος γινόσασταν όλοι μία μεγάλη παρέα. Και μετά έφευγες από το μαγαζί έχοντας πάρει τον αριθμό του τηλεφώνου σε μία χαρτοπετσέτα ή στο πακετο με τα τσιγάρα. Και όχι όπως σήμερα που ανταλλάσσουν τους λογαριασμούς τους στα social media. Τότε, περίμενες αν θα σε πάρει τηλέφωνο, ενώ τώρα αν θα σε κάνει add.

Μιας και μας «πλημμύρισαν» οι αναμνήσεις, ας δούμε παρακάτω σε ποια μαγαζιά στην Αθήνα μπορείς να βγεις, να πιεις το ποτό σου και να φλερτάρεις. Όπως τον παλιό καλό καιρό.

7 Jokers

Μπαρ σταθμός για τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, το 7 Jokers είναι χαλαρό, ανεπιτήδευτο, με παιχνιδιάρικη διάθεση και έξω καρδιά. Ακόμη και μόνος σου να έρθεις εδώ θα βρεις σίγουρα παρέα, θα κάνεις γνωριμίες, θα φλερτάρεις, θα διασκεδάσεις.
Βουλής 7, Σύνταγμα

Τρανζίστορ

Από τα μαγαζιά που ξεχωρίζουν στου Ψυρρή, το Τρανζίστορ αποτελεί καλή αφορμή να βρεθείτε στην περιοχή για ποτό. Με βιομηχανικό design, χειροποίητα έπιπλα και καλλιτεχνικές αναφορές υπηρετεί την vintage αισθητική και μας κάνει να αισθανόμαστε οικεία και ευχάριστα κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε. Ο χαλαρός εσωτερικός του χώρος προδιαθέτει για άκρως παρεΐστικες στιγμές κι εννοείται για φλερτ.
Πρωτογένους 10, Ψυρρή

The Dude

Το μικροσκοπικό στέκι, στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για τα… ξενύχτια στη μπάρα του. Με άποψη και προσωπικότητα, στο The Dude θα ακούσετε ψαγμένες μουσικές και θα φλερτάρετε. Εξάλλου, το παρεϊστικο κλίμα, ευνοεί το καλό φλερτ.
Καλαμιώτου 14, Αθήνα

Au Revoir Bar

Ο ζωντανός θρύλος της Πατησίων στη νυχτερινή διασκέδαση στην πόλη, αφού λειτουργεί από το 1958, είναι το κατάλληλο μέρος για να αισθανθείτε όπως παλιά. Το παλαιότερο μπαρ της Αθήνας, το οποίο κατά τη δεκαετία του ’60 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το καλλιτεχνικό κοινό της πόλης, διατηρεί μέχρι και σήμερα τον ρετρό χαρακτήρα του.
Πατησίων 136, Αθήνα

Drunk Sinatra

Αν, όχι στου… Σινάτρα, τότε πού θα κάνεις το παλιό, το καλό, το ορθόδοξο φλερτ; Το Drunk Sinatra έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και όχι τυχαία. Με vintage αισθητική περασμένων δεκαετιών, το στέκι αυτό έχει κάτι το γοητευτικό κι ερωτικό και δεν αποκλείεται εδώ να βρεις ακόμα και τον έρωτα της ζωής σου. Πάντως, είναι σίγουρο ότι θα φλερτάρεις υπό το άγρυπνο κι ερωτικό βλέμμα του Φρανκ Σινάτρα.
Θησέως 16, Σύνταγμα