Το νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, που στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο Παγκράτι λίγα βήματα από το Καλλιμάρμαρο, ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

Από τη σύστασή του, το 1979, σκοπός του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή είναι η ενίσχυση των τεχνών και ειδικότερα των εικαστικών, προσκαλώντας όλους να έρθουν σε επαφή και να εξοικειωθούν με τη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη.

Από τις αρχές του 2013, το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή έχει ξεκινήσει την κατασκευή μιας νέας στέγης στην Αθήνα, διαμορφώνοντας ένα νεοκλασικό κτίριο της δεκαετίας του 1920, στην οδό Ερατοσθένους στο Παγκράτι.

Σκοπός της δημιουργίας του, η στέγαση της περιώνυμης συλλογής του ιδρύματος, μιας από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές που δημιουργήθηκαν κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και η δυνατότητα πρόσβασης του κοινού σε αυτήν.

Στους χώρους του μουσείου που απλώνεται σε συνολικά 7.250 τ.μ. και εκτείνεται σε 11 ορόφους, αναμένεται να παρουσιαστούν έργα από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στην ιστορία της Τέχνης, όπως Πικάσο, Τουλούζ-Λοτρέκ, Ελ Γκρέκο, Ματίς, Μιρό, Τζιακομέτι, Καντίνσκι, Πόλοκ, Σεζάν κ.α.

Προς το παρόν το κοινό θα έχει την δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά 180 έργα και αντικείμενα τέχνης, ενώ κατά καιρούς και άλλα σπουδαία έργα θα εκτίθενται στο μουσείο προκειμένου το κοινό να έχει την δυνατότητα να παρατηρήσει από κοντά όλη την συλλογή.

Επιπλέον, στους χώρους του θα λειτουργεί πωλητήριο, cafe και εστιατόριο, βιβλιοθήκη τέχνης με περίπου 5.000 τόμους, εργαστήριο για παιδιά καθώς και αμφιθέατρο.

Πληροφορίες

Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, τηλ. 210 7252895, goulandris.gr

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10.00-18.00, Παρασκευή 10.00-22.00, Δευτέρα κλειστά