Μετά από μια παρεξήγηση που παίρνει διαστάσεις «χιονοστιβάδας», ο Καρλ Κάσπερ (Τζον Φαβρό) απολύεται από το γκουρμέ εστιατόριο στο οποίο δουλεύει ως σεφ.

Αναγκάζεται να επιστρέψει στο Μαϊάμι μετά από προτροπή της πρώην συζύγου του (Σοφία Βεργκάρα), και να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση: μια κινούμενη καντίνα με γκουρμέ φαγητό. Σχεδιάζει να διασχίσει όλη τη χώρα, με τελικό προορισμό το Λος Άντζελες και βασικό σκοπό να διεκδικήσει την θέση που του αξίζει στην ελίτ των σεφ.

Το «Chef» είναι η Νο1 κωμωδία του καλοκαιριού, «μαγειρεμένη» από τον Τζον Φαβρό, σκηνοθέτη των ταινιών «Iron Man», με συστατικά το άφθονο γέλιο, τα λαχταριστά έθνικ πιάτα και τις πικάντικες Σκάρλετ Γιοχάνσον και Σοφία Βεργκάρα. Eκτός του Φαβρό και τις σέξι Βεργκάρα και Γιοχάνσον, το καστ της ταινίας πλαισιώνουν και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, o Ντάστιν Χόφμαν, ο Όλιβερ Πλατ («Χ-ΜΕΝ: First Class»), ο Τζον Λεγκουιζάμο («Η Εποχή των Παγετώνων’’), και ο Μπόμπι Καναβάλε («Θλιμένη Γιασμίν», «Boardwalk Empire»).

O Φαβρό, που ξεκίνησε την καριέρα του με το «Swingers» αλλά συνέχισε σαν Executive Producer του «Iron Man 3» και του «Avengers», επιστρέφει στις ρίζες του με μια indie παραγωγή, απολαμβάνοντας έτσι τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο στην αφήγηση μιας ιστορία χαρακτήρων με
ελαττώματα. Έγραψε το σενάριο, επέλεξε τους αγαπημένους του ηθοποιούς και τους άφησε ελεύθερους να συμβάλουν στην τελική διαμόρφωση της ταινίας.

Η επιλογή του φαγητού ως ένα από τα κεντρικά θέματα της ταινίας ήταν εύκολη, αφού ο ίδιος ο Τζον Φαβρό είναι λάτρης της κουζίνας! «Βρήκα πολλές ομοιότητες μεταξύ του κόσμου του κινηματογράφου και της μαγειρικής», δηλώνει. «Και οι δύο κόσμοι είναι εξίσου δημιουργικοί…», συνεχίζει.

Επιπλέον, ταυτίζεται με τον Καρλ, τον πρωταγωνιστή της ταινίας τον οποίο και υποδύεται, στο ότι δίνει προτεραιότητα στην ελευθερία, παρά στο χρηματικό κέρδος. «…Αν νιώθεις δημιουργικός και ικανοποιημένος, αυτό σημαίνει πως εξελίσσεσαι σαν καλλιτέχνης. Και αυτό πιστεύω πως είναι το νόημα στο ταξίδι του Καρλ: η εξέλιξή του. Ο Λεγκουιζάμο προσθέτει πως «το ταξίδι που διανύει ο Καρλ για να βρει τον εαυτό του ως καλλιτέχνης, σεφ και πατέρας που θέλει να μυήσει το γιο του στη Λατινική κουλτούρα, είναι πανέμορφο».

Η ταινία «Chef» είναι «…ένα παραμύθι με ένα χαρούμενο τέλος», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη. «Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος συνειδητοποιεί πως πρέπει να εστιάσει στις προσωπικές του προτεραιότητες».

Η ταινία προβλήθηκε στo SXSW FILM FESTIVAL (2014), καθώς και στο TRIBECA FILM FESTIVAL (2014).

Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό

Πρωταγωνιστούν: Τζον Φαβρό, Σοφία Βεργκάρα, Σκάρλετ Γιοχάνσον, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζον Λεγκουιζάμο, Ντάστιν Χόφμαν, Όλιβερ Πλατ, Μπόμπι Καναβάλε



Η ταινιά θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους από τη Village στις 21 Αυγούστου.