«Οι Μάγοι: Το Έπος της Αρκάντια» το λένε και είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος μιας καταπληκτικής σειράς κινουμένων σχεδίων που φέρει δύο μεγάλες υπογραφές: Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και DreamWorks!

Όλα ξεκίνησαν το 2016 με τους «Κυνηγούς Tρολ: Το Έπος της Αρκάντια», που απλώθηκε τελικά σε τρεις κύκλους (2017 και 2018) για να μας διηγηθεί την ιστορία ενός συνηθισμένου εφήβου που αποδέχεται την πρόκληση της μοίρας για να σώσει δύο κόσμους, την Αρκάντια και τα Τρολ.

Η σειρά απέσπασε πλήθος βραβείων (και πολλά Emmy) στα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Μετά ήρθαν οι «Tρεις από το Πουθενά: Το Έπος της Αρκάντια». Ήταν το 2018 όταν ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο αποβιβάζει δύο κυνηγημένους νεαρούς αριστοκράτες εξωγήινους στην Αρκάντια, δίνοντας στους «Κυνηγούς Tρολ» μια sci-fi διάσταση.

Η σειρά μέτρησε δύο κύκλους και έκλεισε με επικό τρόπο.

Τώρα είναι η σειρά για τους «Μάγους: Το Έπος της Αρκάντια» να ολοκληρώσουν μια απίθανη τριλογία που αποθεώθηκε παντού στον πλανήτη. Εδώ έχουμε τον μαθητευόμενο του Μέρλιν που μετατρέπεται σε ήρωα της Αρκάντια, μπλέκοντας Κάμελοτ, ανθρώπους, τρολ και μάγους.

Το τελικό κεφάλαιο έχει κάτι από όλα τα προηγούμενα, έχει όμως ξανά και τη βαριά σφραγίδα της DreamWorks Animation.

Το τρίτο μέρος μάλιστα δεν θα έχει δεύτερο κύκλο, η επική ιστορία τελειώνει εδώ. Δεν αποκλείεται πάντως τη θέση της δεύτερης σεζόν να πάρει μια ταινία, πάλι με δημιουργό τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.