Πλούσια σε επιλογές η νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, με προτάσεις που απευθύνονται σε όλους.

Εκτός από τις νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη μεγάλη οθόνη, προβάλλονται και κλασικές επανεκδόσεις στους θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

Made in Italy

Αμερικάνικη, ρομαντική κομεντί, 94′

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Ντ’Άρσι

Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, ΜάικλΡίτσαρντσον, Βαλέρια Μπιλέλο, Λίντσεϊ Ντάνκαν

Στη μαγευτική Τοσκάνη βρίσκεται το εξοχικό που έχουν κληρονομήσει ο Ρόμπερτ με το γιο του Τζακ. Επιχειρώντας να ανακαινίσουν το μισογκρεμισμένο κτήριο και να το επαναφέρουν στην παλιά του αίγλη, θα γνωρίσουν τους ντόπιους κατοίκους της περιοχής, αλλά θα γνωριστούν καλύτερα και μεταξύ τους, βελτιώνοντας έτσι τη σχέση τους, που έως τώρα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Ο Τζακ θα αναπολήσει τις ευτυχισμένες στιγμές με την μητέρα του, ενώ ταυτόχρονα θα ερωτευτεί την όμορφη Νατάλια –τη νεαρή Ιταλίδα σεφ μιας μικρής τρατορίας. Το μέλλον και για τους δύο πλέον δείχνει διαφορετικό και γεμάτο εκπλήξεις.

Wild Rose

Αγγλοαμερικανική, δραματική κομεντί, 101′

Σκηνοθεσία: Tom Harper

Πρωταγωνιστούν: Jessie Buckley, Sophie Okonedo, James Harkness, Jamie Sives, Julie Walters, Bob Harris

Η 23χρονη Rose-Lynn Harlan σφύζει από καθαρόαιμο ταλέντο, χάρισμα και θράσος. Έχει μόλις αποφυλακιστεί και πρέπει να συντηρήσει τα δύο παιδιά της. Το μόνο που θέλει είναι να φύγει άρον άρον από τη Γλασκόβη και να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια της country. Πιστεύει ότι η μόνη της ευκαιρία στην ευτυχία την περιμένει στην πρωτεύουσα της country, στο Νάσβιλ του Τενεσί.

Η μητέρα της Marion θέλει η κόρη της να τακτοποιηθεί, να αποδεχθεί τη ζωή της και να αναλάβει τις ευθύνες της. Όταν, όμως, η μοίρα φέρνει τη Rose-Lynn πιο κοντά στο Νάσβιλ, καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην οικογένεια και τη φήμη.

Ένα Γιατρό Παρακαλώ (Good Doctor/ Docteur?)

Γαλλική κωμωδία, 90′

Σκηνοθεσία: Tristan Séguéla

Πρωταγωνιστούν: Michel Blanc, Hakim Jemili, Solène Rigot, Franck Gastambide, Fadily Camara, Artus

O Serge είναι αρκετά ασυνεπής στη δουλεία του το τελευταίο διάστημα και δεν τον «παίρνει» να κάνει και άλλο λάθος. Την παραμονή των Χριστουγέννων είναι ο μόνος γιατρός σε εφημερία για κατ’οίκον επισκέψεις. Όταν τραυματίζεται σε ένα ατύχημα με τον Μelek, ένα delivery boy δεν έχει άλλη λύση από το να στείλει αυτόν ως γιατρό στη θέση του.

Το Κόλπο του Αιώνα

Αργεντίνικη κωμική περιπέτεια, 114′

Σκηνοθεσία: Αριέλ Γουϊνογκράδ

Πρωταγωνιστούν: Γκιγιέρμο Φρανσέγια, Ντιέγο Περέτι, Χουάν Αλάρι, Πάμπλο Ράγκο

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο είναι μια αληθινή ιστορία. Το σινεμά της Αργεντινής που κάνει θαύματα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει την «κλεμμένη» από πραγματικά γεγονότα απίθανη τραπεζική ληστεία που αναγνωρίστηκε παγκοσμίως σαν μια από τις πιο έξυπνες τον αιώνα που μας πέρασε.

Όνειρα Στην Καλιφόρνια (The High Note)

Αμερικάνικη κωμωδία, 115′

Σκηνοθεσία: Νίσα Γκανάτρα

Πρωταγωνιστούν: Ντακότα Τζόνσον, Τρέισι Έλις Ρος, Κέλβιν Χάρισον Τζ., Ice Cube, Ζόι Τσάο, Έντι Ίζαρντ, Μπιλ Πούλμαν, Diplo

Μια ιστορία με επίκεντρο τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας του Λος Άντζελες, με ηρωίδα την Γκρέις Ντέιβις μια σούπερ σταρ της οποίας το φωνητικό ταλέντο αλλά και ο υπέρμετρος εγωισμός, έχουν φτάσει στα ύψη.

Η Μάγκι είναι η παραμελημένη προσωπική της βοηθός, η οποία έχει περιοριστεί στο να κάνει καθημερινά θελήματα, χωρίς όμως να έχει εγκαταλείψει το παιδικό της όνειρο, που είναι να γίνει μια μέρα η ίδια μουσική παραγωγός. Όταν ο μάνατζερ της διάσημης τραγουδίστριας παρουσιάζει στην Μάγκι μια εναλλακτική επιλογή που μπορεί να αλλάξει την πορεία της καριέρα της, η Μάγκι και η Γκρέις καταστρώνουν ένα σχέδιο που είναι πιθανό να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

Η Νύχτα του Κυνηγού (The Night of the Hunter)

Θρίλερ, 93′

Σκηνοθεσία: Charles Laughton

Πρωταγωνιστούν: Robert Mitchum, Shelley Winters, Lillian Gish, James Gleason, Evelyn Varden, Peter Graves

Η ταινία, όπως και το μυθιστόρημα βασίζονται στην αληθινή ιστορία του εγκληματία Χάρι Πάουερς, που καταδικάστηκε σε απαγχονισμό το 1932 για τη δολοφονία δυο γυναικών και τριών παιδιών. Ένας άνδρας ο Χάρι Πάουελ, κάνει τους άλλους να πιστέψουν ότι είναι ιεροκήρυκας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για έναν ψυχοπαθή δολοφόνο, ο οποίος προσεγγίζει γυναίκες που έχουν χηρέψει αποσκοπώντας στην περιούσια τους.

Όταν πια έχει πάρει αυτό που θέλει τις σκοτώνει. Συλλαμβάνεται για κλοπή αυτοκινήτου και βρισκόμενος στην φυλακή, προσπαθεί να αποσπάσει από τον καταδικασμένο σε θάνατο συγκρατούμενο του το πού έχει κρύψει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων. Το μυστικό κρύβεται στην σύζυγο του θανατοποινίτη και στα δύο του παιδιά κι ο Πάουελ τα επισκέπτεται με τους πιο δόλιους σκοπούς.

Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι (Captain Sabertooth and the magic diamond)

Animation, 82′

Σκηνοθεσία: Ράσμους Α. Σίβερτσεν, Μάριτ Μοουμ Ον

Ακούγονται οι φωνές των: Αλεξάνδρα Λέρτα, Πηνελόπη Σκαλκώτου, ΤζίνηΠαπαδοπούλου, Χρήστος Θάνος, Υρώ Λούπη, Σοφία Καψαμπέλη, Αργύρης Παυλίδης, Γιάννης Τσούτσιας, Στέφανος Γεωργόπουλος, Γιώργος Ματαράγκας, Φώτης Πετρίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς,Βαγγέλης Ζαπαντιώτης, Ντίνος Σούτης, Μελίνα Κατσακούλη

Σύμφωνα με τον θρύλο, το Μαγικό Διαμάντι εκπληρώνει όλες τις ευχές του κατόχου του κάθε φορά που έχει πανσέληνο. Ο κακόβουλος πρίγκιπας της ζούγκλας Μάγκα Καν και η δαιμόνια βασίλισσα του Σιρίμα το έχουν επιτέλους αποκτήσει. Όμως, πριν η σελήνη γεμίσει, ο μικρούλης Μάρκο κλέβει το διαμάντι.

Τυφλός από θυμό ο Μάγκα Καν εξαπολύει τους στρατιώτες- πιθήκους του για να εντοπίσουν τον νεαρό ληστή. Ο χαλαρός Πίνκι, εντωμεταξύ, ζει ήρεμα σε ένα χωριό, ενώ η Βερόνικα βαριέται και ονειρεύεται περιπέτειες.

Το όνειρο της θα εκπληρωθεί, όταν ο Πειρατής Μαυροδόντης κάνει την εμφάνιση του, αναζητώντας το διαμάντι για να γεμίσει τα σεντούκια του χρυσό και πολύτιμα πετράδια. Ο Πίνκι και η Βερόνικα θα βρεθούν εν πλω μαζί του σε μία αναπάντεχη περιπέτεια προς αναζήτηση του Μαγικού Διαμαντιού.