Μια διαφορετική και άκρως εντυπωσιακή σειρά μάς έφερε το Netflix στις 3 Ιουλίου, με την ένδειξη «μην το δοκιμάσετε στο σπίτι».

Και κάθε φορά που το βλέπουμε αυτό, ξέρουμε πως τα πράγματα θα είναι διασκεδαστικά, επικίνδυνα και… εκρηκτικά. Μόνο που εδώ είναι και διαφωτιστικά.

«Κιτ επιβίωσης: Το απόλυτο τεστ εξοπλισμού» ονόμασε το κανάλι στα ελληνικά το αναμενόμενο από πολλούς «Southern Survival», ένα σόου αποκλειστικά για μεγάλα παιδιά.

Είναι έργο μιας ομάδας ειδικών που έχουν μια τέτοια εταιρία εξοπλισμού επιβίωσης στις ΗΠΑ, BattlBox τη λένε, και δοκιμάζουν εξαντλητικά όλα τα προϊόντα που πουλούν. Και το κάνουν σε επικίνδυνες καταστάσεις, όπως εκρήξεις, φυσικές καταστροφές και εισβολές.

Ακόμα και αν δεν σε ενδιαφέρουν όλα αυτά, η σειρά είναι εγγυημένο πως θα σε κάνει να κολλήσεις. Γιατί είναι φτιαγμένη από τα απλά υλικά της καθαρής διασκέδασης.

Δεν ελέγχουν απλώς αν τα gadgets επιβίωσης είναι λειτουργικά και αξιόπιστα, αλλά επιστρατεύουν ακραίες μεθόδους για τις δοκιμές τους. Πρέπει να περιμένεις λοιπόν πολλές καταστροφές και εκρήξεις.

Τα 8 μισάωρα επεισόδια δεν χάνουν μάλιστα καθόλου χρόνο με φανφάρες και περιττά λόγια. Οι ειδικοί βρίσκονται άμεσα σε απειλητικές για τη ζωή συνθήκες, ώστε να δουν αν δουλεύουν τα μαραφέτια.

«Κάτι σαν τους Mythbusters, αλλά στα πιο ακραία τους», σχολίασε χαρακτηριστικά ένας χρήστης στα κοινωνικά μέσα, πετυχαίνοντας διάνα.