Με μια σύντομη τελετή και την προβολή της ταινίας «Η Ζωή της Αντέλ»- με παρούσα την πρωταγωνίστρια Αντέλ Εξαρχόπουλος-  έπεσε η αυλαία του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Η τελετή λήξης δεν είναι μία βραδιά λόγων αλλά μια βραδιά βραβείων, τόνισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ, τη Χρυσή Αθηνά του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος, κέρδισε η ταινία «Ραντεβού μετά τα Μεσάνυχτα» («Les Rencontres d’apres Minuit») του Γάλλου Γιαν Γκονζάλες.

Το βραβείο Σεναρίου δόθηκε στην ταινία «Το Κορίτσι της Επανάστασης» («La Fille du 14 Juillet») σε σκηνοθεσία Αντονίν Περετζατκό και το Βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών κέρδισε ο σκηνοθέτης Σαμ Φλάισνερ για την ταινία «Προσοχή στο Κενό Μεταξύ Συρμού και Αποβάθρας» («Stand Clear of the Closing Doors»).

Τέλος, το Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στην αμερικανική ταινία «Short Term 12» του Ντέστιν Ντάνιελ Κρίτον.

Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκε ο πρόεδρος της επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος Μουσική & Φιλμ, κ. Νικ Μπράντσο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τη Χρυσή Αθηνά του τμήματος κερδίζει η ταινία «Ηλεκτρικά Κύματα» («Les Chants des Ondes») της Καναδής κινηματογραφίστριας Καρολίν Μαρτέλ.

Το βραβείο της φωτογραφικής ομάδας, με έπαθλο μία φωτογραφική μηχανή Sony RX 100 κέρδισε η Δανάη Παναγιωτίδη, ενώ το βραβείο του διαγωνισμού «Σκηνοθετώντας για την Ελλάδα», το οποίο συνοδεύεται από μια πλήρη υποτροφία σπουδών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κέρδισε ο Γιώργος Ευαγγελόπουλος για την ταινία «Δεν Είναι Μπαμπούλας».

Η ταινία «Η ζωή της Αντέλ», προβλήθηκε μετά την απονομή των βραβείων, με την πρωταγωνίστρια Αντέλ Εξαρχόπουλος να μιλά για μια «ιστορία αγάπης που ξεπερνά κάθε σύνορο».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: aiff.gr