«Ρίξε μια ματιά απ’ τη Στέγη» τιτλοφορείται το εργαστήριο για εφήβους που διοργανώνεται από σήμερα έως και την Παρασκευή από τις 10 έως τις 2 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με την έννοια της κινηματογραφικής αφήγησης και έπειτα θα δουλέψουν σε μικρές ομάδες για να εξερευνήσουν τις κρυφές πτυχές της γειτονιάς, επιλέγοντας ένα θέμα σχετικό με την περιοχή γύρω από την Στέγη που να τους εμπνέει. Ανακαλύπτοντας τις αντιθέσεις που υπάρχουν (λεωφόρος, τράπεζα/εργαζόμενοι, περαστικοί, εργατικές πολυκατοικίες) σε σχέση με το ίδιο το κτίριο (ευδιάκριτες γραμμές, μοντέρνα αρχιτεκτονική, πολυτελή υλικά, ησυχία, πρόβες), θα δημιουργήσουν μια μικρή σπονδυλωτή ταινία-ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο του οποίου οι έφηβοι θα κάνουν λήψεις με φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερα.

Επίσης, θα ηχογραφήσουν με μικρόφωνα, μεταφέροντας τη δική τους οπτική μέσω της εικόνας και του ήχου. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές του μοντάζ και θα αρχίσουν να συνθέτουν τη δική τους ταινία.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι νέοι, οργανωμένοι σε μικρές ομάδες, να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει «επιλέγω ένα θέμα και πώς το αποτυπώνω οπτικά και ηχητικά», να ερευνήσουν ένα χώρο και μια δράση, να φανταστούν και να υλοποιήσουν τη δική τους εκδοχή για μια ιστορία εμπνευσμένοι από το χώρο και, τέλος, να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το μοντάζ και τη σύνθεση.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη σκηνοθέτη κινηματογράφου και εκπαιδευτικό οπτικοακουστικών μέσων Μαρία Λεωνίδα.

Προϋποθέσεις:
Υποχρεωτική συμμετοχή και στις 5 συναντήσεις του κύκλου.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8034, 213 017 8002
Email: [email protected]
Υπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα