Παρά το γεγονός ότι ο Tom Holland παραήταν επιτυχημένος ως Spider-Man, φαίνεται πως δεν θα ξαναφορέσει τη λατρεμένη στολή στο προσεχές μέλλον.

Sony και Disney δεν τα βρήκαν καθόλου για το πώς θα προχωρήσει η συμφωνία, με την Disney να έχει αγοράσει τη Marvel και να αναζητεί πια συγχρηματοδότη για τις επόμενες ταινίες του γνωστού κινηματογραφικού σύμπαντος. Μόνο που η Sony αρνήθηκε ξερά την πρόταση της Disney να βάλει λεφτά στην επόμενη ταινία του Spidey, κάτι που σημαίνει πως ίσως και να πεταχτεί έξω από το franchise της Marvel.

Ακόμα χειρότερα, λόγω του ναυαγίου των διαπραγματεύσεων, το αφεντικό και δημιουργικός νους της Marvel, Kevin Feige, εγκατέλειψε εντελώς την ιδέα για μια επόμενη Spider-Man ταινία.

Κανείς δεν ξέρει γιατί η Sony είπε όχι, με δεδομένο δηλαδή πως το πρόσφατο «Spider-Man: Far From Home» (2019) ήταν η εμπορικότερη ταινία της Sony όλων των εποχών, ξεπερνώντας ακόμα και το τζεϊμσμποντικό «Skyfall» (2012)!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Marvel, ήταν να κυκλοφορήσουν άλλες δύο ταινίες με τον Holland στον ρόλο του υπερήρωα με τα μπλε και κόκκινα. Σύμφωνα πάλι με αποκλειστικές πληροφορίες του Deadline, «εκτός κι αν συμβεί κάτι δραματικό, ο Feige δεν θα είναι ο επικεφαλής παραγωγός αυτών των ταινιών». Κάτι που σημαίνει απλά-απλά κακά νέα για όλους όσοι αγαπούν τον Άνθρωπο-Αράχνη.

Άλλοι πάλι (όπως το io9) αναφέρουν πως η κουβέντα Sony και Disney δεν έχει τελειώσει και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Τίποτα όμως για την τύχη που ανθρώπου που κάνει τον Spider-Man τόσο πετυχημένο στο πανί, ειδικά προσφάτως με τον βρετανό ηθοποιό στον ρόλο. Spider-Man χωρίς Feige δύσκολα νοείται.

Η Sony, από την πλευρά της, δήλωσε «απογοητευμένη» στο Twitter που δεν θα συνεργαστεί με την Disney στις επόμενες ταινίες του υπερήρωα. Να πούμε εδώ πως τα κινηματογραφικά δικαιώματα του Spider-Man παραμένουν στη Sony, κι έτσι μπορεί να τον δούμε σε ταινίες σαν τους «Avengers», καθώς η Sony έχει κι άλλη συμφωνία με τη Marvel Studios.

Πράγματι, πολύ μπερδεμένα πράγματα, όπως ομολογούν όλοι. Ο Spider-Man ανήκει στη Marvel, τα κινηματογραφικά του δικαιώματα είναι ωστόσο ιδιοκτησίας Sony από το 1999. Η Sony έκανε πέντε ταινίες στη βάση αυτής της συμφωνίας (τρεις με τον Tobey Maguire και δύο με τον Andrew Garfield) και το 2015 έκλεισε νέα συμφωνία με την Disney (μητρική της Marvel Studios) για να ξαναφέρει τον Πίτερ Πάρκερ στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Ένα συμβόλαιο που σήμαινε πως η Disney θα ήταν συμπαραγωγός και συμμέτοχος στα κέρδη φυσικά. Μια συμφωνία που απέδωσε άλλες πέντε ταινίες που πήρε μέρος ο Spider-Man («Captain America: Civil War», «Spider-Man: Homecoming», «Avengers: Infinity War», «Avengers: Endgame» και «Spider-Man: Far From Home»), το μέλλον του οποίου είναι πια εξαιρετικά αβέβαιο.

Πώς θα είναι άραγε μια Spider-Man ταινία που θα βγάλει μόνη η Sony χωρίς τη συνεργασία της Marvel; Η ίδια η Marvel απέφυγε χαρακτηριστικά να μιλήσει στην περασμένη Comic-Con για τον Spider-Man, προκαλώντας αναταραχή στους χιλιάδες φαν του ιδιαίτερου υπερήρωα…