Η Έλεν Μίρεν κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στην απονομή των θεατρικών βραβείων Ολιβιέ στη Βρετανία για την ερμηνεία της στο έργο «The Audience» στο οποίο ενσαρκώνει για μια ακόμα φορά την βασίλισσα Ελισάβετ.

Η 67χρονη Μίρεν απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία της στο έργο του Πίτερ Μόργκαν με θέμα της ιδιωτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις της βασίλισσας με 12 πρωθυπουργούς στη διάρκεια των έξι δεκαετιών της βασιλείας της.

Η ηθοποιός αισθάνεται οικεία με το ρόλο της βασίλισσας αφού τον έχει ενσαρκώσει ξανά το 2006 στην ταινία «The Queen» για την οποία τιμήθηκε με τα βραβεία Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.

Το σενάριο της ταινίας έχει γράψει επίσης ο Μόργκαν.

Η ηθοποιός δήλωσε πως στη βασίλισσα Ελισάβετ αξίζει ένα βραβείο Ολιβιέ, μετά το BAFTA που της απονεμήθηκε για την υποστήριξή της στην κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία.

Η 87χρονη βασίλισσα «πρωταγωνίστησε» στο πλευρό του Ντάνιελ Κρέιγκ σε ένα θεαματικό στιγμιότυπο του Τζέιμς Μποντ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το καλοκαίρι.

«Κάθε φορά που παίζω αυτόν τον ρόλο αισθάνομαι πραγματικά πως ο κόσμος ανταποκρίνεται», τόνισε η ‘Ελεν Μίρεν στους δημοσιογράφους αφού παρέλαβε το βραβείο από τον Ντάνιελ Ράντκλιφ, πρωταγωνιστή του Χάρι Πότερ.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς των βρετανικών θεατρικών βραβείων ήταν το έργο «The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time», που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου το 2012 και συνεχίζεται στο West End.

Το έργο βασίζεται στο ομότιτλο βραβευμένο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον, κέρδισε επτά βραβεία και διηγείται την ιστορία ενός 15χρονου αυτιστικού αγοριού που είναι διάνοια στα μαθηματικά και προσπαθεί να ανακαλύψει το ποιος σκότωσε τον σκύλο των γειτόνων του.