Μια προϊστορική κωμική περιπέτεια η οποία ακολουθεί την πρώτη οικογένεια του πλανήτη, τους φοβερούς Κρούντς, στο ξεκίνημα ενός μοναδικού ταξιδιού. Τοποθετείται στη σημαντικότατη, ιστορικά, Κρουντσιανή εποχή και η σπουδαιότητα της ιστορίας φαίνεται να είναι τεράστια, καθώς αν οι Κρούντς δεν καταφέρουν να “εξελιχθούν”, τότε τόσο οι ίδιοι, όσο και το ανθρώπινο είδος, θα γίνουν προϊστορία!

Τα μέλη της φανταστικής οικογένειας των Κρούντς, όταν χάνουν τη σπηλιά που τους προστάτευε από μια τρομακτική, φυσική απειλή – η οποία δεν σταματά να τους καταδιώκει – ξεκινούν μια δύσκολη περιήγηση σε έναν κόσμο γεμάτο από ξεχωριστά πλάσματα. Πριν καλά καλά το καταλάβουν όμως, η ζωή τους θα έχει αλλάξει τόσο πολύ που ακόμη και οι ίδιοι δεν θ’ αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους.

Ο Κρουγκ (φωνή – Νίκολας Κέιτζ) είναι ένας υπερπροστατευτικός μπαμπάς, ο οποίος δε ξεχνά να «τρομοκρατεί» την οικογένειά του, υπενθυμίζοντάς τους, κάθε τρεις και λίγο, την αγαπημένη του φράση «Ποτέ δεν πρέπει να ΜΗ φοβάσαι»! Το μεγάλο του άγχος, να προστατεύσει τους αγαπημένους του ανθρώπους από τις φυσικές, πρωτόγονες απειλές, καταφέρνει να κάνει τους γύρω του να βαριούνται αφόρητα!

Η αφοσιωμένη σύζυγος του Κρούγκ, Ούγκα (φωνή – Κάθριν Κίνερ), καθώς επίσης και ο άβουλος αλλά αξιαγάπητος γιος, Θουνκ (φωνή – Κλαρκ Ντιούκ), υπακούουν τυφλά στις εντολές του μάστερ Κρούγκ. Ο ισχυρός χαρακτήρας της ευέξαπτης και θεότρελης γιαγιάς Για (φωνή – Κλόρις Λίτσμαν) και η νεογέννητη, άγρια εγγονή-απειλή, συμπληρώνουν την οικογένεια της συμφοράς με τον πιο αξιαγάπητο τρόπο, δίνοντας προσεγγιστικά μια μικρογραφία της οποιασδήποτε κοινωνίας, μέσα από το πιο εκρηκτικό οικογενειακό μείγμα.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας της εξίσωσης – οικογένειας – αυτής είναι η Επ (φωνή – Έμα Στόουν). Η επαναστάτρια έφηβη (υπάρχει άραγε κα μη επαναστάτρια έφηβη;) είναι εκεί, δίπλα τους, πάντα, προκειμένου τους θυμίζει πως είναι ζωντανοί, μέσα από την εκρηκτική και ανατρεπτική της φύση. Ατίθαση και επιφυλακτική προς τις αυστηρές οδηγίες των γονιών της, η ονειροπόλα Επ έχει μια άσβεστη δίψα για ζωή και η περιέργειά της να ανακαλύψει τον κόσμο έρχεται συνέχεια σε ευθεία σύγκρουση με τις εντολές του μπαμπά της.

Οι υπέροχοι Κρούντς, μέσα από το ταξίδι τους προς τον μοναδικό τους προορισμό (όποιος κι αν είναι αυτός) και την αλληλεπίδραση με έναν υπέροχο τύπο, τον Γκάι (φωνή – Ράιαν Ρέινολντς), ο οποίος καταφέρνει να τους σπρώξει προς την αλλαγή, βάζοντάς τους φωτιά, στην κυριολεξία, θα καταφέρουν να εξερευνήσουν όλα τα υπέροχα αγαθά της φύσης και να αλλάξουν μια για πάντα τις συνήθειές τους. Γιατί αν αυτό δεν συμβεί, τότε το ανθρώπινο είδος ίσως να μην τα καταφέρει ποτέ να εξελιχθεί…

Η ταινία «Οι Κρουντς» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 18 Απριλίου.