Δύο ταινίες κινουμένων σχεδίων, μια επική περιπέτεια της θρυλικής DC, μία ελληνική κωμωδία, ένα δράμα από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν και ένα βιογραφικό-πολεμικό δράμα βασισμένο στην ζωή της πολεμικής ανταποκρίτριας Μαρί Κόλβιν κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Aquaman

Αμερικάνικη περιπέτεια, 143’

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν

Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Μομόα, Άμπερ Χερντ, Νικόλ Κίντμαν, Γουίλεμ Νταφόε, Ντολφ Λούντγκρεν, Πάτρικ Γουίλσον, Ντολφ Λούντγκρεν, Γιάχια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ, Νικόλ Κίντμαν, Λούντι Λιν, Τεμουέρα Μόρισον

Μια καταιγιστική περιπέτεια που διαδραματίζεται στον αχανή και πρωτόγνωρο υποβρύχιο κόσμο των επτά θαλασσών με την υπογραφή του ταλαντούχου σκηνοθέτη Τζέιμς Γουάν (Insidious, Saw).

Ο Τζέισον Μομόα ενσαρκώνει τον μισό Ατλάντειο Άρθουρ Κέρι, ο οποίος ξεκινά το υποθαλάσσιο ταξίδι της ζωής του, όπου θα αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό. Κατά την διάρκειά του και μέσα από την επική αυτή διαδρομή θα ανακαλύψει αν είναι άξιος να γίνει ο άξιος βασιλιάς της Ατλαντίδας, να σώσει τον λαό της και να γίνει ο ήρωάς τους.

Ο Δικός της Πόλεμος (A Private War)

Αμερικάνικο βιογραφικό, πολεμικό δράμα, 110’

Σκηνοθεσία: Μάθιου Χάινεμαν

Πρωταγωνιστούν: Ρόζαμουντ Πάικ, Τζέιμι Ντόρναν, Στάνλεϊ Τούτσι, Τομ Χολάντερ

Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την συγκλονιστική ζωή της ατρόμητης πολεμικής ανταποκρίτριας, Μαρί Κόλβιν. Η Ρόζαμουντ Πάικ (υποψήφια για Όσκαρ) ενσαρκώνει μία από τις πιο αναγνωρισμένες πολεμικές ανταποκρίτριες της εποχής, την Μαρί Κόλβιν από τους Sunday Times.

Αφήνοντας πίσω την προσωπική της ζωή βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης, καθώς το επαναστατικό της πνεύμα την παρακινεί ώστε να δίνει φωνή στους αδύναμους. Η πιο επικίνδυνη αποστολή στην ζωή της, λοιπόν, είναι αυτή στην πολιορκούμεη πόλη Χομς στη Συρία, όπου μαζί με τον διάσημο φωτογράφο Πολ Κοντρόι (Τζέιμι Ντόρναν) προσπαθούν να δείξουν στο κοινό την πραγματική φρίκη του πολέμου.

Ο Ασπροδόντης (White Fang)

Κινούμενα σχέδια, 85’

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Εσπιγκάρες

Πρωταγωνιστούν οι φωνές των: Γιάννη Στεφόπουλου, Νέστωρ Κοψιδά, Φώτη Πετρίδη, Σοφίας Παναηλίδου, Ντίνου Σούτη, Χρήστου Πλαΐνη, Γιάννη Υφαντή, Δημήτρη Παπαδάτου, Βασίλη Μήλιου, Τάκη Σακελλαρίου, Κώστα Αποστολίδη

Ένα συγκινητικό και τρυφερό παραμύθι για όλη την οικογένεια. Βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον «Ο Ασπροδόντης» του 1906, η ταινία εξιστορεί την ζωή του περήφανου και γενναίου μικρού λυκόσκυλου, που αφήνει πίσω του την άγρια φύση σιγά σιγά, γνωρίζοντας τον κόσμο των ανθρώπων.

Αυτή η συναρπαστική περιπέτεια με φόντο την παγωμένη και εντυπωσιακή Αλάσκα είναι γεμάτη συναισθήματα, ανθρωπιά, θάρρος, πίστη, γενναιότητα και δύναμη, παραδίδοντας μαθήματα αληθινής αγάπης και αφοσίωσης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο, βραβευμένος με Όσκαρ για το Mr. Hublot, σκηνοθέτης Αλεξάντρ Εσπιγκάρες.

Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

Κινούμενα σχέδια, 117’

Σκηνοθεσία: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Κώστας Κουνέλας, Διονύσης Μακρής, Λίλα Μπακλέση, Νέστωρ Κοψιδάς, Φοίβος Ριμένας, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Φώτης Πετρίδης, Καλλιρόη Μυριάγκου, Γιάννης Στεφόπουλος, Θάνος Λέκκας, Αφροδίτη Αντωνάκη

Ένας Spider-Man νέας γενιάς αποκαλύπτει στο κοινό τις αμέτρητες ικανότητες του Αραχνο- Σύμπαντος, στο οποίο όλοι μπορούν να φορέσουν τη μάσκα του αγαπημένου ήρωα.

Μία ραδιενεργή αράχνη δαγκώνει τον μισό Αφροαμερικανό και μισό Πορτορικανό έφηβο Miles Morales, που ζει στο Μπρούκλιν και προσπαθεί να προσαρμοστεί στο καινούριο ιδιωτικό σχολείο στο Μανχάταν, δυσκολεύοντας την ζωή του ακόμα περισσότερο.

Παράλληλα, ο δαιμόνιος Kingpin ανοίγει την πύλη σε άλλα σύμπαντα, έλκοντας στον κόσμο του Miles διαφορετικές εκδοχές του Spider- Man. Ο πρωταγωνιστής θα μάθει να αποδέχεται τις ευθύνες του υπερήρωα, ενώ θα συνειδητοποιήσει ότι ο καθένας μπορεί να φορέσει τη μάσκα του για καλό σκοπό.

Γυναίκες που περάσατε από δω

Ελληνική κωμωδία, 79’

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Ερρίκος Λίτσης, Ελένη Ουζουνίδου, Κωνσταντία Τάκαλου, Έλλη Τρίγγου, Ρόζα Προδρόμου, Μιχάλης Σαράντης, Γιώργος Μελισσάρης, Μπάμπης Σαρηγιαννίδης, Σταμάτης Τζελέπης, Νίκος Σεβαστόπουλος, Τάκης Χρυσικάκος, Αινείας Τσαμάτης

Η τελευταία ταινία από την άτυπη τριλογία των «Γυναικών» του Σταύρου Τσιώλη, είναι ένα ακίνητο road movie, με τους Κωνσταντίνο Τζούμα και Ερρίκο Λίτση στους ρόλους των δύο κεντρικών ηρώων.

Ο σκηνοθέτης επιστρέφει μετά από 13 χρόνια απουσίας με μια ταινία όπου οι πρωταγωνιστές της γίνονται παρατηρητές μιας παρέλασης ανθρώπων που δίνει το έναυσμα για αντρικές, φιλοσοφικές συζητήσεις σχετικά με ζητήματα καρδιάς.

Roma

Δράμα συμπαραγωγής ΗΠΑ και Μεξικό, 135’

Σκηνοθεσία: Alfonso Cuaron

Πρωταγωνιστούν: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και συγγραφέας Αλφόνσο Κουαρόν (Gravity), επιστρέφει με μια ταινία αρκετά προσωπική, που αφορά στην Κλίο, μια νέα οικιακή βοηθό μιας οικογένειας στη μεσαίας τάξης γειτονιά Ρόμα, στην Πόλη του Μεξικού.

Ο Κουαρόν αντλεί υλικό από την παιδική του ηλικία, δημιουργώντας ένα ζωντανό πορτρέτο της εσωτερικής διαμάχης και της κοινωνικής ιεραρχίας κατά την διάκρεια την πολιτικής αναταραχής στη δεκαετία του 1970. Στην ουσία, πρόκειται για μια καλλιτεχνική επιστολή αγάπης προς τις γυναίκες που τον μεγάλωσαν.