Η  23η ταινία «Τζέιμς Μποντ» θα κάνει, λέει, επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Λονδίνο, σηματοδοτώντας την 50ή επέτειο από την επίσης λονδρέζικη πρεμιέρα του «Δόκτορα Νο», του πρώτου διδάξαντος Μποντ του σελιλόιντ. Για τρίτη φορά, στο ρόλο του παλιότερα φλεγματικού και νυν… σιωπηλού μυστικού πράκτορα, επανακάμπτει ο εξαιρετικός, μοντέρνος και βαθύς 007 του Ντάνιελ Κρεγκ.

Στο δε ρόλο του «κακού», ο Χαβιέρ Μπαρδέμ. Εν αναμονή, λοιπόν, της εξόδου της ταινίας, το σπέκουλο γύρω από κάθε πιθανή (και κυρίως απίθανη) λεπτομέρεια σχετικά με την ταινία, πάει σύννεφο. Κατ’ αρχάς, σκηνοθέτης είναι ο Σαμ Μέντες. Καλό αυτό.

Οι φήμες, μάλιστα, διαδίδουν πως ο εγγλέζος κινηματογραφιστής ζήτησε κάποια στιγμή να ξαναγραφούν ορισμένες σκηνές, με σκοπό να αποδυναμωθεί η δράση προς όφελος της χαρακτηρολογίας πάει για οσκαρική υποψηφιότητα, λέγαν οι καλοθελητές. Ο ίδιος το διέψευσε, πάντως. Εν συνεχεία, ο τίτλος της ταινίας. Μετά από σπέκουλο και διαδικτυακά σενάρια μηνών, η ίδια η παραγωγός Sony βγήκε και ανακοίνωσε επίσημα τον Νοέμβριο πως ο νέος Τζέιμς Μποντ ονομάζεται «Skyfall».

Τι άλλο; Α, τα γυρίσματα: όπως συνηθίζεται στις τζεϊμσμποντικές ταινίες, είναι εντυπωσιακότατα και έγιναν σε διάφορα μέρη της υφηλίου: από Σαγκάη και Νέο Δελχί, μέχρι Κωνσταντινούπολη, Ναγκασάκι και Σκωτία, λένε οι φήμες. Αλλά επισήμως δεν ξέρουμε τίποτα. Από το φθινόπωρο στους κινηματογράφους.

Πηγή: tospirto.net