Για τους φανατικούς σινεφίλ παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των καινούριων ταινιών ανά μήνα μέχρι τις 15 Μαρτίου 2012.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
1 Δεκεμβρίου- ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη έρχεται στη μεγάλη οθόνη, για να μας μαγέψει τα Χριστούγεννα του 2011.

Δεκαετία του 1970… είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου.

Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους.

Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.
Σκηνοθεσία: Νίκος Κουτελιδάκης

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος (Μανώλης Λόγγος), Αντίνοος Αλμπάνης (Λάζαρος Λαζάρου), Γιάννης Στάνκογλου (Στέφανος Καραμανίδης), Βίκυ Παπαδοπούλου (Ζωή Λόγγου), Ελένη Κοκκίδου (Παρασκευή), Βασίλης Ρίσβας (Νότης Βοσκόπουλος), Βασίλης Παπαδημητρίου (Αναστασίου), Φοίβος Κοντογιάννης (Μπαλάσκας), Γιώργος Παπαγεωργίου (Γιατρός), Βαγγέλης Ρωμνιός (Μπάκας), Θάνος Χρόνης (Καλλέργης)

8 Δεκεμβρίου- NEW YEAR’S EVE
Ο σκηνοθέτης Γκάρι Μάρσαλ έχοντας δίπλα του ένα εντυπωσιακό καστ θα χαρίσουν περισσότερη λάμψη τα φετινά Χριστούγεννα, με την ρομαντική κομεντί «New Year’s Eve».

Πρόκειται για μια ταινία ύμνο στην αγάπη, την ελπίδα, τη συγχώρεση, τις δεύτερες ευκαιρίες και τα νέα ξεκινήματα. Το “New Year’s Eve” παρακολουθεί τις ιστορίες ζευγαριών και ελευθέρων, έτσι όπως αυτές εξυφαίνονται μέσα στο πάθος και την προσμονή της Νέας Υόρκης την πιο συναρπαστική βραδιά της χρονιάς.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Τζέσικα Μπίελ, ο Τζον Μπον Τζόβι, η υποψήφια για Όσκαρ Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, ο Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Τζος Ντουχάμελ, ο Ζακ Έφρον, ο Χέκτορ Ελιζόντο, η Κάθριν Χέιγκλ, ο Άστον Κούτσερ, ο Σεθ Μέγιερς, η Λέα Μισέλ, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Φάιφερ, ο Τιλ Σβάιγκερ, ο Ράιαν Σίκρεστ, η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Χίλαρι Σουάνκ και η Σοφία Βεργκάρα.

Σκηνοθεσία: Γκάρι Μάρσαλ
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Μπίελ, Τζον Μπον Τζόβι, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζος Ντουχάμελ, Ζακ Έφρον, Χέκτορ Ελιζόντο, Κάθριν Χέιγκλ, Άστον Κούτσερ, Σεθ Μέγιερς, Λέα Μισέλ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μισέλ Φάιφερ, Τιλ Σβάιγκερ, Ράιαν Σίκρεστ, Χίλαρι Σουάνκ, Σοφία Βεργκάρα

22 Δεκεμβρίου 2012- ΝHSOS 2: ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
Η “Νήσος”, η ταινία που έσπασε ταμεία τον Δεκέμβρη του 2009, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη τον Ιανουάριο του 2012 πιο αστεία από ποτέ. Μαζί της, όλοι οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας που θα «συνασπιστούν» για ένα κοινό σκοπό: έναν χαμένο θησαυρό από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Στην Νήσο 2, μπροστάρηδες θα είναι και πάλι οι «τέσσερις εξουσίες», ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Μπάμπης), ο Μιχάλης Μαρίνος (παπά Λάμπρος), ο Δημήτρης Τζουμάκης (Άγης) και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Αποστόλης). Δίπλα τους η αφρόκρεμα της σύγχρονης ελληνικής κωμωδίας που περιλαμβάνει τους «παλιούς» Ελένη Καστάνη (Ολυμπία), Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Αγγέλα), Τάνια Τρύπη (Λούλα), Ζέτα Δούκα (Αφροδίτη), Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Εύα), Παύλο Ορκόπουλο (Θωμά), Μιχάλη Γιαννικάκη (Νικήτα), Αλέξανδρο Γιάννου (Ιορδάνη), Κωνσταντίνο Δανίκα (Γιατρό), Σόλωνα Τσούνη (Αλέξανδρο), Πόπη Χριστοδούλου (γυναίκα Νικήτα). Νέοι χαρακτήρες στο καστ της “Νήσου 2”, ο Νίκος Γεωργάκης (Όττο), ο Σωτήρης Καλυβάτσης (Τζέρι) και η Αγγελική Λάμπρη (Χαρά). Στο ρόλο του παππού Αποστόλη για δεύτερη φορά ο Κώστας Βουτσάς. Τα γυρίσματα της “Νήσου 2” πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Σίφνο, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου (“Στο Παρά 5”), ενώ το σενάριο υπογράφουν και πάλι, η Έλενα Σολωμού και ο Κωστής Παπαδόπουλος. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Γιάννης Ιακωβίδης (“Νήσος”, “Bank Bang”).
Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μιχάλης Μαρίνος, Δημήτρης Τζουμάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ελένη Καστάνη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη,Ζέτα Δούκα, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Παύλος Ορκόπουλος, Μιχάλης Γιαννικάκης, Αλέξανδρος Γιάννου, Κωνσταντίνος Δανίκας, Σόλωνας Τσούνης, Πόπη Χριστοδούλου, Νίκος Γεωργάκης, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αγγελική Λάμπρη, Κώστας Βουτσάς

Η Υπόθεση:
Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη;

Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι έμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Κι ερχόμαστε στο σήμερα… υποτίθεται πέντε χρόνια μετά!

Ο Μπάμπης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), ο Άγης (Δημήτρης Τζουμάκης) και η Αφροδίτη (Ζέτα Δούκα) εκτίουν τις ποινές τους. Ο πρώτος σε λίγο αποφυλακίζεται με αναστολή, ο δεύτερος έχει μπροστά του πολλά χρόνια, ενώ η χήρα αποφυλακίζεται κανονικά.

Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος (Μιχάλης Μαρίνος) δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους.

Η μοίρα τα φέρνει έτσι που δύο μόλις ημέρες πριν την αποφυλάκιση, Μπάμπης και Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου υπάρχει σημειωμένη σε κάποιο χάρτη διαιρεμένου σε δύο κομμάτια. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου χάρτη, την «κάνει» για τα Ηλύσια πεδία!

Ο Μπάμπης επωφελείται της ευκαιρίας και εκβιάζει τον παπά Λάμπρο, για να γίνει συνεταίρος του. Ο Άγης μαθαίνοντας για τον θησαυρό οργανώνει την απόδραση του. Η Αφροδίτη, εμπλέκεται στην ιστορία με την σύμπραξη της Εύας (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) και του Όττο (Νίκος Γεωργάκης), ενός γερμανού που δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ήσυχος άνθρωπος που δείχνει.

Χωρίς να γνωρίζουν οι μεν για τους δε, θα κατέβουν όλοι στο νησί, όπου και θα ξεκινήσει ένα ανελέητο «κυνήγι χαμένου θησαυρού». Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το φάντασμα της… Ολυμπίας (Ελένη Καστάνη).

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012
5 Ιανουαρίου- SHERLOCK HOLMES 2: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ (SHERLOCK HOLMES: A GAME OF SHADOWS)

Οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. και Τζουντ Λο επιστρέφουν στους ρόλους του Σέρλοκ Χολμς και του δαιμόνιου συνεργάτη του, δρα Γουότσον, στην ταινία “Sherlock Holmes 2: Το Παινχνίδι των Σκιών.”

Ο Σέρλοκ Χολμς ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο… μέχρι τώρα. Κι αυτό γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ένας νέος δαιμόνιος εγκληματικός εγκέφαλος – ο καθηγητής Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις) – ο οποίος εκτός του ότι συναγωνίζεται επάξια τον Χολμς σε πνευματικό επίπεδο, διαθέτει μια εξαιρετικά σατανική πλευρά και απουσία συνείδησης, που του δίνει το πλεονέκτημα έναντι του πασίγνωστου ντετέκτιβ.

Ο Γκάι Ρίτσι επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ενώ δίπλα στους δυο ηθοποιούς θα δούμε τους Τζάρεντ Χάρις (τηλεοπτική σειρά “Mad Men”, “The Curious Case of Benjamin Button”) και την Σουηδέζα ηθοποιό Νούμι Ράπας, στον πρώτο της αγγλόφωνο ρόλο («The Girl with the Dragon Tattoo»).

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις, Νούμι Ράπας

19 Ιανουαρίου 2012- J. EDGAR

Ως ο εκπρόσωπος της επιβολής του νόμου στην Αμερική για περίπου 50 χρόνια, ο Τζέι Έντγκαρ Χούβερ ενέπνεε τον φόβο και τον θαυμασμό, ενώ τις πράξεις του άλλοι τις καταδίκασαν και άλλοι τις εκθείασαν. Πίσω όμως, από τις κλειστές πόρτες, υπήρχαν μυστικά που αν διέρρεαν θα κατέστρεφαν την εικόνα, την καριέρα και τη ζωή του.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (“Inception”, “Blood Diamond”) πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο της ταινίας “J. Edgar”, ενός δράματος που διερευνά την δημόσια και προσωπική ζωή μιας εκ των πιο ισχυρών, αντιφατικών και αινιγματικών προσωπικοτήτων του 20ού αιώνα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ (“Gran Torino”, “Million Dollar Baby”, “Unforgiven”) σκηνοθετεί την ταινία, σε σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ, Ντάστιν Λανς Μπλακ (“Milk”).

Δίπλα στον Ντι Κάπριο, θα δούμε την υποψήφια για Όσκαρ, Ναόμι Γουότς (“21 Grams”) στον ρόλο της Έλεν Γκάντι, της επί μακρό γραμματέως του Χούβερ, την Τζούντι Ντέντς (“Shakespeare in Love”) στον ρόλο της υπερπροστατευτικής μητέρας του, τον Άρμι Χάμερ (“The Social Network”) στον ρόλο του Κλάιντ Τόλσον, (προστατευόμενου του Χούβερ που η σχέση τους φέρεται να ξεπερνούσε το επαγγελματικό πλαίσιο) και τον Τζος Λούκας (“Life As We Know It”) στον ρόλο του θρυλικού αεροπόρου Τσαρλς Λίντμπεργκ.

Σκηνοθεσία: Κλιντ ίστγουντ
Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Ναόμι Γουότς, Τζούντι Ντεντς, Άρμι Χάμερ, Τζος Λούκας, Ντέιμον Χέριμαν, Κεν Χάουαρντ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012
2 Φεβρουαρίου- Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ (CARNAGE)

Δύο παιδιά, γύρω στα έντεκα, έρχονται στα χέρια στην τοπική παιδική χαρά. Πρησμένα χείλη, σπασμένα δόντια… Οι γονείς του «θύματος» καλούν στο σπίτι τους, τους γονείς του «νταή», για να ξεκαθαρίσουν το θέμα. Η φαινομενικά φιλική ατμόσφαιρα θα αποδειχθεί ότι είναι κοφτερή σαν ξυράφι, καθώς οι τέσσερις ενήλικες θα αρχίσουν να αποκαλύπτουν αστείες αντιφάσεις και πομπώδεις προκαταλήψεις. Κανένας τους δεν πρόκειται να ξεφύγει από τη σφαγή που πρόκειται να ακολουθήσει. Το βιβλίο, στο οποίο βασίζεται η ταινία, θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Εστία.

Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι
Πρωταγωνιστούν: Τζόντι Φόστερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Κρίστοφερ Γουόλτζ, Τζον Σ. Ράιλι

9 Φεβρουαρίου- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΑ & ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΟΝΤΑ(EXTREMELY LOUD & INCREDIBLY CLOSE)
Ο 11χρονος Όσκαρ είναι πεπεισμένος πως ο πατέρας του (Τομ Χανκς), που πέθανε στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, στο World Trade Center, του έχει αφήσει ένα τελευταίο μήνυμα κάπου στην πόλη. Νιώθοντας αποκομμένος από την μαμά του (Σάντρα Μπούλοκ) και μη θέλοντας να πιστέψει σε πράγματα που δεν μπορεί να παρατηρήσει, ο Όσκαρ αρχίζει να ψάχνει στην Νέα Υόρκη, για την κλειδαριά που ταιριάζει σε ένα μυστηριώδες κλειδί που βρήκε στην ντουλάπα του μπαμπά του. Το ταξίδι του στην πόλη θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την απώλεια που βίωσε και να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο γύρω του. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Στίβεν Ντάλντρι (“The Reader”, “The Hours”, “Billy Elliot”) και το σενάριο του Έρικ Ροθ (“Forrest Gump”, “The Insider”). Πρωταγωνιστούν οι Τομ Χανκς, Σάντρα Μπούλοκ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ζόι Κάλντγουελ, Μαξ Φον Σίντοφ, Βαιόλα Ντέιβις, Τζέφρι Ράιτ και ο πρωτοεμφανιζόμενος, 11χρονος, Τόμας Χορν, στον πρωταγωνιστικό ρόλο.¬ Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Μελάνι.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Ντάλντρι
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Σάντρα Μπούλοκ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ζόι Κάλντγουελ, Μαξ Φον Σίντοφ, Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέφρι Ράιτ, Τόμας Χορν

16 Φεβρουαρίου- ΚΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΣΜΑΪΛΙ (TINKER, TAILOR, SOLDIER, SPY)
Ο Γκάρι Όλντμαν, ο Κόλιν Φερθ και ο Τομ Χάρντι ηγούνται ενός all star καστ σε ένα συγκλονιστικό, κατασκοπικό θρίλερ, που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου best-seller του Τζον Λε Καρέ. Ο Τζορτζ Σμάιλι, ένας πράκτορας της ΜΙ6 που πρόσφατα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή, εκτός των μυστικών υπηρεσιών. Όταν ένα διεφθαρμένος πράκτορας θα ξανακάνει την εμφάνισή του, ενημερώνοντας ότι υπάρχει ένα «καρφί» στους κύκλους τους, ο Σμάιλι θα αναγκαστεί να ξαναμπεί στον ζοφερό κόσμο της κατασκοπίας. Αποστολή του… να διερευνήσει ποιος από τους πρώην έμπιστους συνεργάτες του, πρόδωσε τόσο τον ίδιο όσο και την πατρίδα του. Η έρευνά του θα εστιάσει σε τέσσερις υπόπτους – που όλοι τους είναι έμπειροι και επιτυχημένοι πράκτορες – αλλά παλιότερες έχθρες και φιλίες, θα κάνουν δύσκολο τον εντοπισμό αυτού που διαβρώνει εκ των έσω την ακεραιότητα της βρετανικής υπηρεσίας. Το βιβλίο, στο οποίο βασίζεται η ταινία, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με τίτλο «Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι».
Σκηνοθεσία: Τόμας Άλφρεντσον

Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Τομ Χάρντι, Κιάραν Χιντς, Μαρκ Στρονγκ, Τζάρεντ Χάρις

ΜΑΡΤΙΟΣ 2012
1 Μαρτίου- ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ (THE RUM DIARY)

Bασισμένη στο πρώτο μυθιστόρημα του Χάντερ Σ. Τόμσον, στην μακρά και διακεκριμένη καριέρα του, η ταινία «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» θα μας διηγηθεί την ιστορία του δημοσιογράφου Πολ Κεμπ (Τζόνι Ντεπ). Κουρασμένος από τη φασαρία και την τρέλα της Νέας Υόρκης και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της μετά-Αϊζενχάουερ εποχής, ο Κεμπ ταξιδεύει στο γαλήνιο νησί του Πουέρτο Ρίκο, για να εργαστεί σε μια τοπική εφημερίδα, στην San Juan Star, που διευθύνει ο ξεπεσμένος αρχισυντάκτης Λότερμαν (Ρίτσαρντ Τζένκινς). Υιοθετώντας την βυθισμένη στο ρούμι ζωή που περιγράφει ο Χέμινγουεϊ στο «The Lost Generation», ο Πολ πολύ σύντομα θα ερωτευτεί παράφορα την Σενό (Άμπερ Χερντ), την ελκυστική, αμερικανικής καταγωγής μνηστή του Σάντερσον (Άαρον Έκχαρτ), ενός επιχειρηματία που ασχολείται με σκοτεινές κτηματομεσιτικές υποθέσεις. Η ταινία «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» είναι η δεύτερη ταινία που πρωταγωνιστεί ο Ντεπ και βασίζεται σε μυθιστόρημα του Χάντερ Σ. Τόμσον, μετά το «Fear and Loathing in Las Vegas» του Τέρι Γκίλιαμ. Το βιβλίο, στο οποίο βασίζεται η ταινία κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ.

Σκηνοθεσία: Μπρους Ρόμπινσον
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Άαρον Έκχαρτ, Άμπερ Χερντ, Μάικλ Ρισπόλι, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Τζιοβάνι Ριμπίζι

15 Μαρτίου- ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΝΗΣΙ (JOURNEY 2: THE MYSTERIOUS ISLAND)
Ο Τζος Χάτσερσον (“The Kids are All Right”, “The Hunger Games”) επιστρέφει στον ρόλο του νεαρού τυχοδιώκτη Σον Άντερσον, στη συναρπαστική συνέχεια της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας “Journey to the Center of the Earth 3D,” – της πρώτης live-action ταινίας που γυρίστηκε σε digital 3D. Μαζί του, ο Ντουέιν Τζόνσον, στον ρόλο του πατριού του, Χανκ Πάρσονς, ο Μάικλ Κέιν, ως ο παππούς του, Αλεξάντερ Άντερσον, αλλά και οι Λούις Γκάζμαν, Βανέσα Χάτζενς και Κριστίν Ντέιβις.Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Σον λαμβάνει ένα κωδικοποιημένο σήμα κινδύνου από ένα μυστηριώδες νησί, το οποίο δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη – ένα νησί με περίεργα όντα, βουνά από χρυσό, θανατηφόρα ηφαίστεια και πολλά εντυπωσιακά μυστικά. Ο πατριός του, βλέποντας ότι δεν μπορεί να τον αποτρέψει, θα αποφασίσει να τον συνοδεύσει στην αποστολή του. Μαζί με έναν πιλότο ελικοπτέρου και την πανέμορφη και ξεροκέφαλη κόρη του, θα αρχίσουν, να αναζητούν το νησί, να σώσουν τον μοναδικό κάτοικο του και να φύγουν πριν τα σεισμικά, ωστικά κύματα εξαφανίσουν το νησί και τους θησαυρούς του μια για πάντα.

Σκηνοθεσία: Μπραντ Πέιτον
Πρωταγωνιστούν: Τζος Χάτσερσον, Ντουέιν Τζόνσον, Μάικλ Κέιν, Βανέσα Χάτζενς, Λούις Γκάζμαν, Κριστίν Ντέιβις