Από τα άκρα του διαστήματος μέχρι τους βυθούς των θαλασσών μάς μεταφέρει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, με φιλμ όπως τη βιογραφία του Κουστό, αλλά και το «Arrival» με την επαφή εξωγήινων και ανθρώπινου πολιτισμού.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Office Christmas Party»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζος Γκόρντον, Γουίλ Σπεκ με τους: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Μπέιτμαν, Ολίβια Μουν, Τι Τζέι Μίλερ

Όταν η επικεφαλής μιας εταιρείας αποφασίζει να κλείσει το τμήμα του αδελφού της, εκείνος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με τους συναδέλφους του για να εντυπωσιάσουν έναν υποψήφιο πελάτη και να κλείσουν μια μεγάλη συμφωνία, που μπορεί να σώσει τις δουλειές τους. Τι αποφασίζουν να κάνουν για να τον εντυπωσιάσουν; Να διοργανώσουν ένα επικό πάρτι για τα Χριστούγεννα! Φυσικά, το πάρτι γρήγορα ξεφεύγει κάθε ελέγχου και οι παριστάμενοι γίνονται μάρτυρες μιας ξεκαρδιστικής καταστροφής…

«Αμερικανικό Ειδύλλιο»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γιούαν ΜακΓκρέγκορ με τους: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τζένιφερ Κόνελι, Ντακότα Φάνινγκ

Βασισμένο στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Φίλιπ Ροθ, το «Αμερικάνικο Ειδύλλιο» παρακολουθεί μια οικογένεια που η φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή της γκρεμίζεται από την κοινωνική και πολιτική αναταραχή της δεκαετίας του ’60. Ο Σίμουρ «Σουέντ» Λιβόβ, ένας κάποτε θρυλικός αθλητής του Λυκείου, είναι σήμερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, παντρεμένος με την Ντον, μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς. Αλλά το χάος σιγοβράζει κάτω από το αψεγάδιαστο προσωπείο της ζωής των Σουέντ. Όταν η αγαπημένη του έφηβη κόρη, η Μέρρυ, εξαφανίζεται, αφότου κατηγορηθεί για την διάπραξη μιας βίαιης πράξης, ο Σουέντ αφιερώνει τη ζωή του στο να την βρει και να επανενώσει ξανά την οικογένεια του.

«Arrival»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ με τους: Έιμι Άνταμς, Τζέρεμι Ρένερ, Φόρεστ Γουίτακερ

Δώδεκα μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους επιβάτες προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μία ομάδα ειδικών επιστημόνων συνιστάται για να ερευνήσει το συμβάν. Ανάμεσά τους, η Λουίζ Μπανκς, μια γλωσσολόγος που καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους ενώ ο χρόνος πιέζει και ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η Λουίζ θα πρέπει να πάρει μία απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή της αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

«Οδύσσεια»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζερόμ Σαλ με τους: Λαμπέρ Γουίλσον, Οντρέ Τοτού, Πιέρ Νινέ

Η οδύσσεια του Ζακ-Ιβ Κουστό, του μεγαλύτερου θαλασσοπόρου του 20ου αιώνα από τη Μεσόγειο και τη Νότιο Αφρική μέχρι την Ανταρκτική, με το θρυλικό σκάφος «Καλυψώ» και όλες οι συγκρούσεις και τα πάθη εντός και εκτός ταξιδιού.

«Οι Εξομολογήσεις»

Ιταλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ρομπέρτο Αντό με τους: Τόνι Σερβίλο, Κόνι Νίλσεν, Ντάνιελ Οτέιγ, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ

Μια συνάντηση των G8 πραγματοποιείται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη γερμανική ακτή. Οι πιο ισχυροί οικονομολόγοι του κόσμου συγκεντρώθηκαν για να θεσπίσουν σημαντικές διατάξεις που θα επηρεάσουν βαθιά την παγκόσμια οικονομία. Ένας από τους επισκέπτες είναι ένα μυστηριώδης Ιταλός μοναχός, που προσκλήθηκε από τον Ντανιέλ Ροσέ, τον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Θέλει εξομολογηθεί κάτι στον μοναχό, εκείνο το βράδυ, μυστικά. Το επόμενο πρωί, ο Ροσέ βρίσκεται νεκρός…

«Creepy»

Γιαπωνέζικη ταινία, σκηνοθεσία Κιγιόσι Κουροσάβα με τους: Χιντετόσι Νισιτζίμα, Γιούκο Τακέουσι, Μασαχίρο Χιγκασίντε

Ο πρώην ιδιωτικός ντετέκτιβ, Τακακούρα, δέχεται τηλεφώνημα από έναν παλιό του συνάδελφο που του ζητά να εξετάσει την άλυτη υπόθεση μίας αγνοούμενης οικογένειας, που συνέβη έξι χρόνια πριν. Ταυτόχρονα, ο Τακακούρα μετακομίζει σε νέο σπίτι μαζί με τη γυναίκα του. Ο καινούριος τους γείτονας, Νισίνο, έχει μία άρρωστη γυναίκα και μία νεαρή κόρη. Μία μέρα, η κόρη, Μίο, λέει στον Τακακούρα πως αυτός ο άνδρας δεν είναι ο πατέρας της, αλλά κάποιος άγνωστος.