Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν χθες στη Γλασκώβη της Σκωτίας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Brad Pitt World War Z. Πάνω 700 κομπάρσοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της πόλης και πληθώρα άλλων προστέθηκε για να γυρίσουν σκηνές μάχης.

Το περιστατικό συνέβη όταν ήρθε η σειρά μιας σκηνής κατά την οποία σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας πραγματοποιείται εισβολή των ζόμπι στη Γη. Οι βοηθητικοί ηθοποιοί ακολουθώντας τις οδηγίες του σκηνοθέτη άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι.

Τότε μια από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη σκηνή έχασε την ισορροπία της με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί άσχημα ή να καταπατηθεί από τους υπόλοιπους. O Brad Pitt παρ’ ότι ήταν αφοσιωμένος στο γύρισμα αντιλήφθηκε ότι γλίστρησε και έσπευσε να τη βοηθήσει συγκρατώντας την και αποτρέποντας την πτώση.

Είναι γεγονός ότι πολλοί κομπάρσοι τραυματίζονται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας και αυτό είναι κάτι που έχει προβληματίσει τόσο τον Brad Pitt όσο και το σκηνοθέτη της ταινίας, Marc Forster. Η γυναίκα που γλίτωσε με τη βοήθεια του δημοφιλή ηθοποιού δήλωσε ευγνώμων που τη βοήθησε γιατί παρά λίγο να σπάσει το γόνατο της.

Οι παραγωγοί ψάχνουν να βρουν τρόπους να περιορίσουν τα ατύχηματα τα οποία ωστόσο είναι συνηθισμένα σε ταινίες που περιλαμβάνουν τέτοιου είδους σκηνές και η επιθυμία των δημιουργών είναι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές.