Είναι ταινίες κλασικές, που έχουν μείνει στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου τόσο για το ταλέντο των δημιουργών τους, όσο και για τις αντιδράσεις που είχαν ξεσπάσει, όταν κυκλοφόρησαν.

Κάποιες απ΄αυτές περιείχαν βίαιες σκηνές, κάποιες καταπιάστηκαν με το θέμα της θρησκείας, ενώ σε κάποιες άλλες το ερωτικό στοιχείο ήταν παραπάνω απ΄ όσο έχει συνηθίσει το μάτι του θεατή.

Δείτε μερικές από τις αμφιλεγόμενες ταινίες του σινεμά…

Το κουρδιστό πορτοκάλι: Η ταινία του Stanley Kubrick περιείχε «σκληρές», βίαιες σκηνές, ενώ ο ίδιος ο σκηνοθέτης είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του.

Τελευταίο σπίτι αριστερά: Δυο έφηβες πέφτουν θύματα απαγωγής από έναν ψυχοπαθή δραπέτη και τους συνεργάτες του. Οι σκηνές βιασμού και βίας ήταν τόσες, ώστε μια εκ των ηθοποιών έφυγε από τα γυρίσματα, όταν γύριζαν το βιασμό…

To τελευταίο τανγκό στο Παρίσι: Οι τολμηρές σκηνές της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Μάρλον Μπράντο ήταν προχωρημένες για το 1972, όταν δηλαδή βγήκε η ταινία.

Ο Εξορκιστής: Ίσως η πιο τρομακτική ταινία στην ιστορία του σινεμά. Ένα δαιμονισμένο κορίτσι, ένας εξορκιστής ήταν αρκετά για να απαγορευτεί η ταινία σε πολλές χώρες.

120 μέρες στα Σόδομα: Βιασμοί, ακρωτηριασμοί, αυτοκτονίες, αιμομιξία… Οι λόγοι που η ταινία αυτή προκάλεσε σάλο ήταν πολλοί, ενώ θεωρείται από τις πιο «σκληρές» στο σινεμά.