Ο καιρός ευτυχώς ακόμα καλοκαιρινός, ευνοεί για γευστικές εξόδους με την παρέα σε στέκια για νόστιμους τσιπουρομεζέδες.

Στο κέντρο της Αθήνας θα βρείτε παραδοσιακές αλλά και πιο μοντέρνες προτάσεις για να δώσετε ραντεβού με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να περάσετε όμορφες στιγμές.

Η Λέσβος

Ένα από τα πιο παλιά γευστικά στέκια στα Εξάρχεια, που έχει συνδυάσει το όνομά του με το παρελθόν της περιοχής. Η Λέσβος, επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (Νο 38) είναι ένα μεζεδοπωλείο που λειτουργεί για περισσότερο από 50 χρόνιαΝόστιμοι ουζομεζέδες που μεταφέρουν στο όμορφο νησί του Αιγαίου και μια ατμόσφαιρα θαλπωρής παλιακιά, που, ωστόσο, αξίζει να βιώσει ακόμη και ο πιο μοντέρνος γευσιγνώστης. Κεφτεδάκια και κολοκυθοκεφτέδες, γαύρος παστός από τον ιδιοκτήτη, φάβα με κρεμμύδι, χταπόδια στα κάρβουνα και σουπιές, φρέσκο καλαμάρι και λαδοτύρι Μυτιλήνης στα πιάτα που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε. Κι αν δεν προλάβετε θα το κάνετε την επόμενη φορά, καθώς αν βρεθείτε έστω και μία φορά εδώ σίγουρα θα επιλέγετε η Λέσβο ξανά και ξανά για τους σπιτικούς της μεζέδες.Διόσκουροι

Διόσκουροι

Διόσκουροι

Αν ένα μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Λειτουργεί από το 1974 στην ανηφορίτσα της Διοσκούρων (νο13) και προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στην Αρχαία Αγορά, ενώ αποτελεί δημοφιλές και αγαπημένο στέκι όσων λατρεύουν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας για μεζεδοκατάσταση με την παρέα.

Στα τραπεζάκια που βρίσκονται στον εξωτερικό του χώρο οι παρέες απολαμβάνουν εκλεκτούς μεζέδες συνοδεία ούζου, τσίπουρου ή μπύρας. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Ατλαντικός

Μεζεδπωλείο Ατλαντικός

Αν δεν σας το συστήσει κάποιος, στο δρομάκι που είναι κρυμμένο στου Ψυρρή (Αυλητών 7) σίγουρα δεν θα το ανακαλύψετε. Εκτός αν περάσετε τυχαία απ’ έξω. Το μάτι δεν το γεμίζει, ωστόσο σερβίρει πιατάκια με ψάρι και θαλασσινά που γεμίζουν το στομάχι και με το παραπάνω, καθώς και σωστό τσίπουρο. Καλομαγειρεμένες και πάντα φρέσκες οι προτάσεις του, θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε καθιερωμένο γευστικό στέκι στο κέντρο.

Dopios

Το γαστρονομικό εγχείρημα του Χριστόφορου Πέσκια βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Οι γευστικοί μεζέδες που φέρουν την υπογραφή αλλά και την ευρηματική δημιουργικότητα του διάσημου σεφ, αποτελούν και τη ναυαρχίδα του μοντέρνου μεζεδοπωλείου, η φιλοσοφία του οποίου κινείται γύρω από την ελληνική κουζίνα και τις επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας. Με μία διαχρονική πρωτοτυπία και ευφυΐα, ο σεφ καταφέρνει να συγκεντρώσει όλη την παρέα σε ένα τραπέζι που μυρίζει στην κυριολεξία Ελλάδα.