Το Netflix βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς το όνομα του τελευταίου του ριάλιτι, «Down For Love», προκάλεσε διαμάχη και επικρίσεις από αρκετούς θεατές.

Η ρομαντική σειρά, με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, ακολουθεί άτομα με σύνδρομο Down στην προσπάθειά τους να βρουν την αγάπη. Ο τίτλος της σειράς που κυκλοφόρησε στις 11 Αυγούστου έχει προκαλέσει διχασμό στις απόψεις λόγω του λογοπαίγνιου που χρησιμοποιεί.

Σκοπός της εκπομπής ήταν να «παρουσιάσει τις χαρές και τις προκλήσεις της εύρεσης της αγάπης, καταρρίπτοντας παράλληλα τα στερεότυπα και προωθώντας την ενσωμάτωση».

Ωστόσο, ο τίτλος συνεχίζει να αποτελεί σημείο διαφωνίας. Οι έντονα διατυπωμένες απόψεις περιλαμβάνουν δηλώσεις όπως: «Όποιος σκέφτηκε το όνομα ‘down for love’ στο Netflix, θα πάει στην κόλαση», έγραψε κάποιος στο Twitter.

Ωστόσο, δεν βρήκαν όλοι οι χρήστες του Netflix λάθος με τον τίτλο της εκπομπής. Αντίθετα, τόνισαν τα «υγιεινά» χαρακτηριστικά της εκπομπής. Ένας χρήστης του Netflix έγραψε στο Twitter: «Η νέα σειρά στο Netflix είναι τόσο γλυκιά. Μπράβο τους».

Ένας άλλος χρήστης την χαρακτήρισε ως «την αγαπημένη τους σειρά του 2023».

Η διαμάχη γύρω από τον τίτλο της σειράς αναδεικνύει τις σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζει κανείς όταν προσπαθεί να αντιμετωπίσει ευαίσθητα θέματα, στοχεύοντας παράλληλα σε μια αναπαράσταση χωρίς αποκλεισμούς και θετική αφήγηση.