Μπορεί το καλοκαίρι να μας αφήνει σιγά σιγά, πριν όμως μας αποχαιρετήσει μας χαρίζει το πιο όμορφο φεγγάρι της χρονιάς. Η αυγουστιάτικη υπερ- πανσέληνος είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε την καλοκαιρινή σεζόν στις 31 Αυγούστου. Αν η μέρα αυτή σε βρίσκει στην Αθήνα, ίσως να ψάχνεις ένα μέρος για να μπορείς να την απολαύσεις.

Μουσείο Ακρόπολης

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ανοιχτό να υποδεχθεί όσους θέλουν να απολαύσουν την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού. Με ελεύθερη είσοδο μέχρι τις 20:00 αλλά και με συνοδεία ορχήστρας και χορευτών που θα κινούνται στους ρυθμούς του τανγκό, οι επισκέπτες θα απολαύσουν τη θέα του φεγγαριού!

Λυκαβηττός

Ανεβαίνοντας 277 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, ο λόφος αυτός προσφέρει ανεμπόδιστο πανόραμα του νυχτερινού ουρανού. Μπορείς να φτάσετε στην κορυφή είτε περπατώντας το γραφικό μονοπάτι είτε παίρνοντας το τελεφερίκ. Μόλις φτάσεις στην κορυφή, βρες ένα άνετο σημείο για να παρακολουθήσεις την πανσέληνο να ανατέλλει πάνω από την αρχαία πόλη, ρίχνοντας μια ονειρική λάμψη στα ιστορικά ορόσημα.

Λόφος Φιλοπάππου

Δίπλα στην Ακρόπολη, ο λόφος Φιλοπάππου ή Λόφος των Μουσών, είναι μια ήσυχη όαση μακριά από την πολύβουη πόλη. Η γαλήνια ατμόσφαιρα του λόφου τον καθιστά ιδανική τοποθεσία για να θαυμάσεις την πανσέληνο. Καθώς το φεγγάρι ανεβαίνει, ρίχνει έναν μαγευτικό φωτισμό πάνω στα αρχαία ερείπια και το κοντινό καταπράσινο τοπίο. Κάνε μια χαλαρή βόλτα στο λόφο, βρες ένα ήσυχο σημείο και απόλαυσε το αρμονικό μείγμα της ιστορίας και της φύσης κάτω από το μαγευτικό φως του φεγγαριού.

Ναός του Ποσειδώνα (Σούνιο)

Ο ίδιος ο ναός του Ποσειδώνα είναι ένα αξιοσημείωτο θέαμα κατά τη διάρκεια της πανσελήνου. Το φως του φεγγαριού λούζει τις αρχαίες στήλες και το βραχώδες έδαφος, προκαλώντας μια αίσθηση διαχρονικότητας και συνδέοντας τους επισκέπτες με αιώνες ιστορίας.

Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την εμπειρία της πανσελήνου στο Ακρωτήριο Σούνιο, προγραμμάτισε να φτάσεις αργά το απόγευμα για να εξερευνήσεις το ναό και τα περίχωρά του. Καθώς ο ήλιος δύει, βρες ένα άνετο σημείο στην πλαγιά του βράχου ή δίπλα στη θάλασσα και περίμενε την ανατολή του φεγγαριού. Η στιγμή που η πανσέληνος αναδύεται από τον ορίζοντα είναι ένα θέαμα που θα σου μείνει χαραγμένο στη μνήμη σου.