Το «Muted» θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική ισπανική σειρά μυστηρίου, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και έξι επεισόδια που βλέπονται εύκολα αφού έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει μια ακόμη επιτυχία του Netflix. Δυστυχώς όμως η σειρά μυστηρίου χάθηκε στην πορεία αφού υστερεί αρκετά σεναριακά.

Παρά το γεγονός ότι σε κρατάει μαζί του για ένα διάστημα, το δεύτερο μισό της σειράς εξελίσσεται λίγο ακατανόητα χάνοντας το ενδιαφέρον του.

Στην πλοκή του «Muted», ακολουθούμε την ιστορία του Σέρχιο, ενός νεαρού αγοριού που πέρασε αρκετά χρόνια στη φυλακή αφού σκότωσε τους ίδιους του τους γονείς. Από εκείνη την μέρα, έχει σταματήσει να μιλάει, εκτός από λίγες εξαιρέσεις. Μετά από έξι χρόνια στη φυλακή, του επιτρέπεται να περάσει μία περίοδο παρατήρησης στο σπίτι του, για να δουν αν είναι επικίνδυνος ή όχι.

Καθώς η σειρά προχωράει, γίνεται φανερό ότι υπάρχουν περισσότερα στην ιστορία του Σέρχιο απ’ ό,τι φαίνεται αρχικά, ενώ η κύρια ερευνήτρια, η Άννα, έχει και εκείνη κάποια κρυμμένα μυστικά.

Υπάρχει επίσης μια υπόθεση που αφορά μια γυναίκα με το όνομα Μάρτα, μια από τους «υπεροπτικούς θαυμαστές» του Σέρχιο, που παλιότερα είχε φροντίσει την αδελφή του Νόα. Βλέπετε, τα κίνητρα του Σέρχιο προέρχονται από την επανένωση με την αδελφή του που φαίνεται να έχει εξαφανιστεί.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Για τους λάτρεις του μυστηρίου και των θρίλερ, το «Muted» σίγουρα δεν θα τους ικανοποιήσει. Οι αναπάντητες ερωτήσεις, οι ασυνάρτητες εξελίξεις και η αδιάφορη ανάπτυξη των χαρακτήρων αφήνουν το κοινό λίγο «χαμένο» για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Σεναριακά η ιστορία αρχίζει με μία ενδιαφέρουσα πλοκή, αλλά στη συνέχεια εξελίσσεται σε μια ακατανόητη και λίγο αδιάφορη. Οι εξελίξεις γίνονται απότομες, ενώ οι απαντήσεις που δίνονται στο τέλος μόνο περισσότερες ερωτήσεις δημιουργούν. Το σενάριο δυστυχώς συνοδεύεται και από αδιάφορους χαρακτήρες, καθώς οι πρωταγωνιστές δεν αναπτύσσονται επαρκώς και οι ερμηνείες τους είναι συχνά αδύναμες εκτός του πρωταγωνιστή. Δεν υπάρχει καμία συναισθηματική σύνδεση με τους χαρακτήρες, καθώς οι πράξεις και οι αποφάσεις τους φαίνονται αυθαίρετες και απροσδόκητες.

Σκηνοθετικά οι σκηνές επανάληψης τοπίων και οι ασήμαντες στιγμές αδράνειας καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του χρόνου προβολής, προσφέροντας ελάχιστα στην εξέλιξη της ιστορίας. Αντίθετα, ενισχύουν τα κενά του σεναρίου, καθιστώντας το θεατή να αναρωτιέται για το τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί.

Συνολικά, το «Muted» είναι μια σειρά που σε τραβάει η ιστορία μόλις την διαβάσεις, αλλά σε απογοητεύει στην συνέχεια. Η έλλειψη ποιότητας στη γραφή, η έλλειψη αίσθησης συνοχής και οι ανακρίβειες στην εκτέλεση την καθιστούν μια απογοητευτική εμπειρία για τους θεατές.